Twitter
18 Temmuz 2018 Çarşamba

21'inci yüzyılın en önemli sporcularından biri Cristiano Ronaldo... 15 milyon Euro ile başlayan kariyeri, 1 milyar Euro'ya yaklaştı. Formasını giydiği her takımın tarihine geçmeyi başardı. 

YILDIZ OYUNCU GİTTİĞİ HER TAKIMA KUPA VE PARA KAZANDIRDI

Portekizli yıldızın kaderi 2003 yazında değişti. 18 yaşındayken, Manchester United, Ronaldo için Sporting Lisbon'a 15 milyon Euro ödedi. İngiliz ekibinde Sir Alex Ferguson ile kariyer basamaklarını bir bir çıkan Ronaldo, 6 sezonda 3 Premier Lig, 1 de Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı. 196 maçta 84 gol attı.

Futbolun süperstarı 2009 yazında 94 milyon Euro bonservis bedeliyle Real Madrid'in yolunu tuttu, tarihin en pahalı transferi olarak sıkıntılı başlayan süreç, Portekizli yıldızın Real Madrid'in de tarihine geçmesiyle noktalandı. 9 sezonda 4 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga zaferi yaşadı. İspanyol ekibiyle çıktığı 438 maçta 451 gol, 131 asistlik performans sergiledi. 5 kez FIFA Altın Top Ödülü'nü alan Cristiano Ronaldo, Real Madrid tarihinin en golcü ismi. Bireysel ödülleri koleksiyonuna koyarken; takımını da sevindirdi. Kazanılan 4 Şampiyonlar Ligi finalinde 3 golü bulunan Ronaldo, takım arkadaşlarıyla birlikte Los Galaktikos'a sadece UEFA'dan 280 milyon Euro kazandırdı.

Ronaldo 33 yaşında yeni bir maceraya atıldı. 112 milyon Euro'ya Juventus'un yolunu tuttu. İtalyan ekibinden 4 yılda 120 milyon Euro kazanacak. Ronaldo bu transferden yeni ve eski takımını da mutlu etti. 24 saate satılan 520 bin adet 7 numaralı Ronaldolu Juve formasından 54 milyon Euro kazanıldı. Real Madrid de ilk kez bir futbolcusunu 100 milyon Euro'nun üstünde bir fiyata sattı.

YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLAR, FİLİSTİN VE AFRİKA'YI UNUTMADI

Portekizli yıldızın 16 yıllık profesyonel kariyerinde elde ettiği kazanç sonsorluk anlaşmalarıyla birlikte 1 milyar Euro. Bir giyim markasıyla da ömür boyu sürecek imzası var. 33 yaşındaki futbolcunun Portekiz'de yine kendi adını taşıyan iki oteli bulunuyor. 4 çocuk babası olan Ronaldo, sadece sahadaki performansıyla değil; sosyal projelerde yer almasıyla da gündemde... Portekiz'in Nobel ödüllü yazarı Jose Saramago'nun yazılarıyla sevdiği Filistin'e milyonlarca Euro destek verdi. Dünyanın birçok yerinde yoksul çocukların eğitimine mali katkı sağlayan Ronaldo, Afrika kıtasını da unutmadı. 

O, kazandığı bütün başarılara rağmen meydan okumaya devam ediyor. Juventus ile çıkacağı ilk maçı sabırsızlıkla bekleyen Ronaldo'nun İtalya macerasında neler yaşayacağı merak ediliyor.