Twitter
25 Temmuz 2018 Çarşamba

Güneş kremi sürüyor, ama yine de yanıklardan kurtulamıyor musunuz? Sorun kremde değil sizde olabilir.

İngiltere'deki King's College, güneş kremlerinin etkileri üzerine bilimsel bir çalışma yaptı. Farklı koruma faktörlerine sahip güneş kremleri incelendi, ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre, kullananları güneşin zararlı etkilerinden korumayı vadeden 15 faktörlük güneş kremleri işe yaramıyor. Güvende olmak için 30 ya da 50 faktörlük güneş kremleri gerekiyor. 

GÜNEŞ KREMİNİ NASIL SÜRMEK GEREKİR?

Ancak güneş kreminin türü kadar, nasıl sürüldüğü de önemli. Zira 50 faktör güneş kremleri bile yanlış sürülürse en fazla yüzde 40'lık bir koruma sağlıyor. Peki güneş kremini nasıl sürmek gerekiyor? 

Uzmanlara göre bir yetişkin, en az altı şeker kaşığı, yani yaklaşık 36 gram güneş kremi sürmeli. Kollar, bacaklar, sırt bölgesinin yanı sıra genellikle unutulan boynun kenarları, şakaklar ve kulakların da güneşten korunması gerekiyor. 

GÜNEŞ KREMİ NE ZAMAN SÜRÜLMELİ?

Uzmanların uyarıları bunlarla sınırlı değil. Güneşe çıkmadan 15 ila 30 dakika önce güneş kreminin sürülmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kremin 2 saatte bir ya da yüzdükçe tazelenmesi gerektiğine de dikkat çekiyor.