Twitter
12 Haziran 2022 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Kiraya %25 sınır çözüm olur mu? %25 üstünde zamma itiraz nasıl olmalı? %25 sınırı kiracılar için avantaj mı? Ev sahipleri uzlaşmaya yanaşmazsa evden çıkarabilir mi? Kiralık ev bulmak zorlaşacak mı? Zamma %25 sınırı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? Dünya kiraları nasıl kontrol ediyor? İngiltere hangi formülü uyguladı? Artan ev fiyatları "Britanya Modeli" ile düşürüldü mü? Evin kullanım hakkını almak ne demek? İngiltere'de uygulanan model Türkiye için de uygun mu? Noterlerde tapu dairesi gibi mi işlem yapılacak? Oya Çebi soruyor; Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Şerbet için hangi meyveler ideal? Yazın ferahlamak için hangi şerbetleri yapmalıyız? Şerbet hazırlamanın püf noktası ne? Şerbet mutfaklara ne zaman girdi? İlk şerbet üretimi ne zaman, nerede ve nasıl yapıldı? Osmanlı Mutfağı'nda şerbet ne için ve nasıl tüketiliyordu? Saray mutfağında hangi şerbetler yapılıyordu? Şerbetin komposto ve hoşaftan farkı ne? İçerik ve üretim şekli aynı, isimler mi farklı? Şerbet hangi hastalıklara şifa olur? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu'nda Oya Çebi soruyor; Gastronomist-Yazar Nilgün Tatlı yanıtlıyor.

Güneş dost mu, düşman mı? Güneşin bir tedavi yöntemi olduğu söylenebilir mi? Güneş ne zaman kansere neden olur? Ne kadar süre güneşte kalmalıyız, doğru zaman aralığı ne? Güneş kimler için tehlikeli? Hangi saatlerde güneşten kaçmalıyız? Güneşten D vitamini ne zaman alınır? Takviyeler güneşin yerini tutar mı? Uzman görüşü almadan kullanmak hangi riskleri taşıyor? Güneş koruyucularını neye göre seçmeli, nereden almalıyız? Kolajen ürünlerine ilginin nedeni ne? Hangi sorunlara iyi geliyor, doğru kullanım nasıl olmalı? Burası Haftasonu'nda Oya Çebi soruyor; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay değerlendiriyor.