Twitter
07 Haziran 2018 Perşembe

İsrail son dönemde Gazze'den havalanan uçurtmalara deyim yerindeyse takmış vaziyette... Gazze yakınındaki İsrail yerleşim yerlerinde çıkan yangınları buna bağlıyor. Mücadele etmek için de farklı bir yönteme başvurdu. Uçurtmaların peşine insansız hava araçlarını taktı.

Bir yanda Filistinlilerin molotof kokteyli bağlayıp uçurduğu iddia edilen uçurtmalar... Diğer yanda İsrail'in insansız hava araçları... Filistin ile İsrail arasındaki gerilim gökyüzüne taşındı. İsrail, Filistin'den havalanan uçurtmaların peşine insansız hava araçlarını taktı. Nedeni bu uçurtmaların ucuna molotof kokteyli bağlandığı iddiası.

İsrail yönetimi, Gazze sınırındaki bazı tarım arazilerinde çıkan yangınlardan bu uçurtmaları sorumlu tutuyor. Faturayı da Filistinlilere kesiyor. İsrailli çiftçilerin zararını Filistin yönetiminin bütçesinden karşılıyor. Bir yandan da uçurtmaları engellemek için çareler arıyor. Keskin nişancılardan umduğunu bulamayan İsrail, son olarak insansız hava araçlarını devreye soktu.

Gazze'den havalanan uçurtmalar, İsrail'in 100'den fazla sivili öldürdüğü, büyük dönüş yürüyüşünün ardından ortaya çıktı. İsrail bu uçurtmaları Filistinlilerin yeni silahı olarak görüyor.