Twitter
Burası Haftasonu - 8 Mayıs 2021 (Kadir Gecesi, Mescid-i Aksa'da tansiyon yükselir mi?)
08 Mayıs 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Hindistan koronavirüs nedeniyle adeta bir felaketi yaşıyor. Peki Hindistan’da son durum ne? Hindistan nasıl bu hale geldi? Hindistan nereye koşuyor? Gönderilen yardımlar nereye gitti? Reklamcı Ragıb Metin Okutay, Mumbai’den Burası Haftasonu’nda aktarıyor.

Mescid-i Aksa’ya İsrail baskını… İsrail polisi cemaate ses bombası ve plastik mermi ile saldırdı, 205 kişi yaralandı. AA Ortadoğu Haberleri Editörü Turgut Alp Poyraz yaralandığı anları, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Tam kapanma uzatılabilir mi? 17 Mayıs’ta günlük 5 bin vaka hedefine ulaşılabilir mi? Tam kapanmadan sonra ne olacak? Normale dönüşte nasıl bir süreç işlemeli? Yaz ayları rahat geçecek mi? Neden aşı olmak istemiyorlar? Aşı kararsızlarının gerekçeleri neler? Sputnik V tüfek gibi mi? Rus aşısı hakkında neler biliniyor, ne kadar güvenli? Sputnik V nasıl bir aşı? Sinovac mı, Biontech mi, Sputnik mi? Herkesin her aşıyı uygulaması teknik olarak mümkün mü? Uygulama Türkiye’nin salgınla mücadelesini nasıl etkiler?  Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal değerlendiriyor.

Yalnızlaşıyor muyuz? Geniş aileler niçin azalıyor? Bill ve Melinda Gates çifti serveti nasıl paylaşacak? Bill Gates nafaka ödeyecek mi? Boşanmalarda büyük servetler nasıl paylaşılıyor? Hukukçu Kezban Hatemi, Oylum Talu ile konuşuyor.

Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi niçin bin aydan daha hayırlı? Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.