Twitter
30 Kasım 2021 Salı

Teşkilatlanmada sorun var mı? Casusluk iddialarına ne diyor? Ekonomi kararlarına ne diyor? Ekonominin bugünkü durumu ne? Faizler neden indiriliyor? Faiz sıfır olursa ne olur? Ekonomi bugünlere nasıl geldi? Ekonominin dış güçle ilişkisi var mı? Göçmenlerin ekonomiye etkisi ne? Başkanlık sisteminde ekonomi nasıl? Hiperenflasyon riski var mı? Ekonomi için çözüm önerisi ne? Hissedilen enflasyon ne kadar? 2022'de yeni zamlar bekliyor mu? Doların düşmesi mümkün mü? Özelleştirme kararları doğru mu? İttifakın adayı kim olmalı?

 

Metin Gürcan için casusluk iddialarına ne diyor?

Teke Tek'te Ali Babacan: "Sayın Gürcan'ın devletin gizli bilgisine ulaşma imkanı yok. Çünkü devlette çalışmıyor. Dosyanın henüz içeriğini bilmiyoruz. Masuniyet karinesi var. Eğer bu siyasi bir operasyonu ise bize işlemez"

 

Merkez Bankası kararlarına ne diyor?

Teke Tek'te Ali Babacan: "Faizler düşerken Türkiye'nin borçlanma faizi artmış durumda. Hazine'nin daha pahalı borçlandığı bir ülkede büyümeyi nasıl sağlayacaksınız? Hazine baştan kabul ediyor ki, 5 yıl boyunca ne enflasyon düşecek ne faizler"

 

Ekonomi bugünlere nasıl geldi?

Teke Tek'te Ali Babacan: "Gezi olaylarından sonra ülke daha da otoriterliğe evrildi. Gerçek anlamda hukuk devleti olmayınca ekonomiyi düzeltmek mümkün değil. Uzun vadeli yatırımcılar güvenin olmadığı yere yatırım yapmazlar"

 

Göçmenlerin ekonomiye etkisi ne?

Teke Tek'te Ali Babacan: "Bütçemizde Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili harcamalar belli. Yurt dışından gelen destek belli. Bütçeye baktığımızda çok büyük rakam görmüyoruz. Türkiye gibi ülkelerin ekonomisini bunlar belirlemez"

 

Hiperenflasyon riski var mı?

Teke Tek'te Ali Babacan: "Hiperenflasyonun tanımı farklı. Teknik olarak Türkiye'deki enflasyona hiperenflasyon dememiz doğru olmaz. Ama yanlışta ısrar olursa böyle bir riskle karşı karşıya kalabiliriz"

 

Doların düşmesi mümkün mü?

Teke Tek'te Ali Babacan: "1 Ocak 1994 tarihi de dahil olmak üzere TL şu anda tarihinin en dip noktasında. TL hiçbir zaman bu kadar kıymetsiz olmamıştı. Fakat doğru politikalar uygulanırsa akın akın döviz gelir, o parayı koyacak yer bulamayız"

 

Teke Tek'te Fatih Altaylı sordu; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı