Twitter
Nedir Ne Değildir - 16 Eylül 2021 (Halk ekonomik sorunları kimin çözeceğine inanıyor?)
17 Eylül 2021 Cuma

Nedir Ne Değildir'de Muhalefet ekonomide neyi eleştiriyor? Hayat pahalılığının nedeni ne? Gezi olayları ve darbe girişimi ekonomiye nasıl etki etti? Ekonominin sandığa yansıması ne olur? Halk ekonomik sorunları kimin çözeceğine inanıyor?

Millet İttifakı'nın adayı kim olur, stratejisi ne? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek aday önerisi ne anlama geliyor? Muhalefet için kazandıracak formül ne olur?

 

"Pandemiyle birlikte ekonomik zorluklar arttı. Fakat ihracatta, savunma sanayiinde iyi işler yapılıyor. Yapılan yatırımlar nedeniyle geleceğe dair umutlarımız var" Nedir Ne Değildir'de Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayat pahalılığını biliyoruz" açıklamasını değerlendirdi

 

Nedir Ne Değildir'de CHP'li Gürsel Erol: "İktidar her anlamda halktan kopmuş durumda. Halbuki birçok gencimiz işsiz. Bugün kamu bütçesiyle yapılan bir tane fabrika yok. Devlet Planlama Teşkilatı'nın kapatılması da hataydı"

 

"Ekonomik sıkıntı var ama ülkemiz adına bir başarı hikayesi de yazıldı. Yaşananlara başka ülke dayanamazdı. CHP yapay gündemler yaratmak yerine daha yapıcı bir muhalefet anlayışı izlemeli" Nedir Ne Değildir'de Avukat Serkan Toper, Kılıçdaroğlu'nun "Hayal satıyorlar" cümlesini yorumladı

 

"İktidarın başlarında güzel işler yapıldı. Bence 2011 yılında başlayan Suriye meselesi kırılma noktasıydı ve siyasi, ekonomik faturaları oldu. Çok farklı bir tavır alınabilirdi" Nedir Ne Değildir'de Ertuğrul Günay, Erdoğan'ın "Hayat pahalılığını biliyoruz" açıklamasını yorumladı

 

Nedir Ne Değildir'de Gürkan Zengin: "Milli gelir 2013'ten beri geriliyor. İktidar bunu neden toparlayamıyor? Bir şey oldu ve ekonomi yönetimi tahrip edildi. Eskiden iyi yapıyorlardı ama şimdi olmuyor. Bu tabloyla seçime giden hükümetin işi zordur"

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy sordu, konukları; CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Ali Ercoşkun, Gazeteci Gürkan Zengin, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Hukukçu Av. Serkan Toper yanıtladı.