Twitter
Haftasonu Sabahı - 16 Temmuz 2022 (Kripto parada düşüş sürecek mi?)
16 Temmuz 2022 Cumartesi

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu temasları nasıl yorumlanıyor? Ortadoğu ziyaretinden ne çıktı? Joe Biden’ın temaslarında enerji krizi ne kadar etkili oldu? ABD, Türkiye’ye F-16 verecek mi? Kongre, Türkiye’ye karşı hangi şartları öne sürdü? Haftasonu Sabahı’nda Mine Sarı’nın konuğu Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden neden Ortadoğu’ya gitti? ABD Başkanı’nın ziyaretlerinin arka planında ne var? Joe Biden neden Suudi Arabistan’a gitti? ABD Başkanı Biden, yeni petrol anlaşmalarını merkeze mi aldı? Ortadoğu politikası değişti mi? ABD, İran ile anlaşmak mı istiyor? Biden’ın İsrail Başbakanı ile görüşmesinde ne konuşuldu? ABD’nin stratejik ortak anlayışı ne? Joe Biden neden Ortadoğu ülkelerini ziyaret ediyor? Biden, Trump’ın izinden mi gidiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı ile hangi konuları görüşecek? İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Helin Sarı Ertem, Haftasonu Sabahı’nda anlattı.

Kripto parada düşüş sürecek mi? Kripto para piyasasında ne oluyor? Yeni dünyanın para birimi kripto mu? Kripto para hangi ülkelerde yaygın? Bitcoin ve Metaverse ilişlisi nasıl? Haftasonu Sabahı’nda Mine Sarı, konuğu Kripto Para Uzmanı Oytun Es ile konuştu.

James Webb, evrene dair yeni bilgiler sunan görüntüler yakaladı mı? Uzayın kızılötesi görüntüleri hangi tezleri destekliyor? Yeni uzay görüntüsünde ne fark var? Uzayda ne kadarlık bir alan görüntüleme alanı kapsamında? Son uzay görüntüsü neden önemli? James Webb, uzaya dair neler sunuyor? Dünya’ya gönderdiği görüntüler hangi sırları aydınlatır? James Webb, kaç yılda yapıldı, ne kadara mal oldu, çalışma süresi ne? James Webb evrende neleri keşfedecek? Hubble ile James Webb’in farkı ne? Hubble neler başardı, James Webb’den neler bekleniyor? Haftasonu Sabahı’nda Mine Sarı sordu; İstanbul Ünivrsitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Başkan Yardımcısı Dr. Sinan Aliş yanıtladı.