Twitter
06 Nisan 2022 Çarşamba

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Türk basınında ilk kez Habertürk'e konuştu. Zelenski Rusya'nın Kiev'den püskürtüldüğünü söyledi. Ukrayna lideri Zelenski Habertürk Diplomasi Editörü Sena Alkan'ın özel röportajında şu ifadeleri kullandı:

"RUSYA'YI KİEV'DEN PÜSKÜRTTÜK"

"Öncelikle geldiğiniz için teşekkürler. Bu 24 saatlik bir seyahat oldu. Kiev'e gelenler bana göre gerçekten kahraman. Kiev'e gelerek bizim ülkemizi destekliyor insanlar. Bizim ordumuz gerçek kapasitesini ve önemli yetkinliklerini ortaya koydu. Rus güçlerini bu bölgede püskürttük. Ruslar Ukrayna'yı işgal etmeye çalışmıştı. Kiev'e girmede başarılı olamadılar. Pek çok kez denediler. Bomba altındaydı kent. Ancak biz onların başarılı olmasına izin vermedik. Kiev'e girmelerine izin vermedik. Kiev topraklarının çoğu artık Rus güçlerinden arındırılmış durumda. Ukrayna güvenlik güçleri ve ordu çalışmalarını sürdürüyor. Burada amacımız 'Rus grupları kaldı mı' bunu anlayabilmek. Tamamen arındırılmasını istiyoruz. Bizim ordumuz son derece güçlü ve yetkindi. Onların geri çekilmesine ve yeniden konuşlanmasına etkimiz oldu. Donbas bölgesi için mücadele etmeyi sürdürecek Ruslar.

Gün Başlıyor’da Esra Toptaş ve Kadir Kaymakçı sordu… Konukları; Habertürk Ankara Temsilci Yardımcısı Fevzi Çakır, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel yanıtladı.