Twitter
09 Ekim 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Paris İklim Anlaşması ne getiriyor? Kim hangi adımları atacak? İklim kriziyle mücadelede hangi ülkeye ne görev düşüyor? Türkiye’nin iklim karnesi nasıl? Paris Anlaşması küresel ısınmayı önleyebilecek mi? Türkiye hangi adımları atacak? İklim değişikliğiyle mücadelede hangi adımlar atılmalı? İklim krizinin neresindeyiz? Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Şile balı ne kadara satılıyor? Gerçek bal nasıl anlaşılır? Tüketici bal alırken nelere dikkat etmeli? Coğrafi işaret neden önemli? Şile Arıcıları Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ahmet Can ve Başkan Yardımcısı Ayhan Arslanalp, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Gıdayı gelecekte ne bekliyor? Gıda krizi hangi sorunları getirir? Gıda güvenliği ve kontrolü için hangi düzenlemeler şart? Gıdaya ulaşım zorlaşacak mı? Gıda krizinin önüne nasıl geçilir? Alternatif gıdalar neler olacak? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Akademisyen - Yazar Dr. Ramazan Kurtoğlu değerlendiriyor.

Spor başarısının sırrı ne? Çocuklar için spor ne kadar önemli? Bireysel spor mu, takım sporu mu? Gençler ve çocuklar hangi spora yönlendirilmeli? Genç yetenekleri nasıl buluyor? ÜNSPED Spor ve Kültür Genel Koordinatörü Semra Demirer, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.