Twitter
04 Aralık 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Neden Omicron adı verildi? Omicron ne kadar tehlikeli? Ülkelerin aldığı önlemler yeni varyantı engelleyecek mi? Delta varyantından farkı ne? Omicron varyantı neden daha hızlı yayılıyor? Varyantlar nasıl saptanıyor? Mevcut aşılar koruma sağlar mı? Omicron’dan nasıl korunuruz? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Evimizin enerjisi neden önemli? Ev ve odanın enerjisi olur mu? Evin enerjisini nasıl yükseltiriz? Evin havası nasıl değişir? Evdeki enerjiyi artırmak için neler yapmak gerekir? Renkler enerjiyi nasıl etkiler? Ev ve odalarda hangi renkler tercih edilmeli? Yatak odasında bitki olmalı mı? Kokular enerjiyi nasıl etkiler? Yeni yılda burçları ne bekliyor? Yeni haftada burçları ne bekliyor? Vedik Astrolog Şebnem Ekşib, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Gıda intoleransı nedir? Gıda intoleransı belirtileri neler? Gıda duyarlılığının sebepleri ne? Gıda intoleransı olanlar nasıl beslenmeli? Gıda duyarlılığı nasıl ortaya çıkar? Gıda intoleransı ve gıda alerjisi aynı şeyler mi? Dost bakteriler nedir? Gıda intoleransı ne kadar sürer? Gıdalara karşı duyarlılık doğuştan mı geliyor? Çeşitli hastalıkları tetikler mi? Gıda intoleransı başka hastalıklara yol açar mı? Dost bakteriler neye yarar? Gıda intoleransı kimlerde görülür? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Yeşim Erbil ve Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu değerlendiriyor.

Kimlere azınlıklar deniliyor? Türkiye’de hangi azınlıklar var? Tarihçi Yazar Önder Kaya, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.