Twitter
26 Haziran 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Uzaylılar mı geliyor? Miami’deki 12 katlı bina nasıl çöktü? Arif Mardin de bizi görecek mi? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda aktarıyor.

Biontech kalp iltihabı mı yapıyor? Bu yan etki hangi yaş grubunda ne oranda görülüyor? Aşılar deltaya karşı ne kadar etkili? Aşılanma artsa da vakalar niçin yeterince düşmüyor? Delta varyantı en çok kimleri hedef alıyor? Gençler aşıdan çekiniyor mu? Yeni dalga riski devam ediyor mu? Üçüncü doz aşı ne zaman yapılmalı? Turkovac üçüncü doza yetişir mi? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Kehanetler Osmanlı’yı etkiledi mi? Kehanetler uygulanmaya çalışıldı mı? Mason locaları nasıl kuruldu? Osmanlı’nın ilk Masonları kimlerdi? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Araştırmacı / Yazar Erhan Altunay değerlendiriyor.

Mutfağımıza sahip çıkabiliyor muyuz? Hangi yemeklerimizin patenti var? Tescil yarışında hangi yemeklerimizi kaptırdık? Türk yemeklerinin dünyadaki yeri ne? Döner dünyaya nasıl açıldı? En iyi döner nasıl yapılır? Lezzetli dönerin püf noktası ne? Hangi yemeklerimizi kaptırmamak için harekete geçmeliyiz? Türk mutfağını nasıl koruyacağız? Türk yemeklerinin dünyadaki yeri ne? Döner en iyi hangi ilde yapılıyor? Avrupa’da en çok hangi Türk lezzetleri seviliyor? Döner hamburger rakip mi? Döner Ustası Serkan Mutlu ve Danışman Osman Serim, Oylum Talu’ya anlatıyor.