Twitter
Burası Haftasonu - 21 Mayıs 2022 (İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması mümkün olur mu?)
21 Mayıs 2022 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

NATO Türkiye’yi ikna edebilecek mi? İsveç-Finlandiya’nın üyeliğine “evet” demenin koşulu ne? ABD endişeleri giderebilecek mi? Yunanistan Başbakanı’nın konuşması nasıl yankılandı? ABD Ukrayna’ya desteğini sürdürür mü? Joe Biden’ın Ukrayna’ya desteği yeterli ve sürdürülebilir mi? Rusya’nın gaz resti etkili olur mu? Enerji krizi nasıl aşılacak? Türkiye ikna edilebilir mi? Türk Günü’nde neler yapılacak? Burası Haftasonu’nda Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

NATO’ya neden ihtiyaç duyuldu? NATO’yu kim kurdu, nasıl büyüdü, neden genişliyor? NATO’ya alternative örgüt var mı? NATO dünyanın en iyi askeri ittifakı mı? Rusya, NATO ülkelerine tehdit mi? Rusya neden NATO’nun sınırlarına yaklaşmasına karşı? Finlandiya ve İsveç neden bekledi? Norveç ve Danimarka üye olurken neden onlar da olmadı? Rusya’nın NATO’ya yanıtı ne olacak? İsveç ve Finlandiya neden şimdi NATO’ya üye olmak istiyor? Türkiye’nin vetosu ne anlama geliyor? İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması mümkün olur mu? Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Armağan Gözkaman, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Hücreler neden zombiye dönüşüyor? Sıra dışı genler; zombi hücreler bizi nasıl etkiliyor? İnsan neden yaşlanır? DNA'daki sır; hücrelerin ömrü ne kadar, zombi hücre nedir? En uzun ömürlü ve en kısa ömürlü hücre hangisi? Zombi hücre DNA'yı nasıl etkiliyor? Zombi hücrelerin yayılması ve etkisi önlenebilir mi? Zombi hücreler kişiye ne yapıyor? Sağlıklı hücreleri nasıl hedef alıyor, etkisi nedir? Zombi hücreler tedavi edilebilir mi? Zombi hücrelerin yayılması ve etkisi önlenebilir mi? Ölümsüzlük ve genç kalma mümkün mü? Bilim dünyasının çalışmaları sonuç vermeye yakın mı? Hücre ölmeyi nasıl reddedebilir? Kadın ve erkek genlerinin farkı ne? Genetikte risk nasıl engellenir? Gen tedavisiyle ömür uzatılır mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu'nda Oylum Talu sordu; Tıbbi Biyoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan yanıtladı.