Twitter
10 Nisan 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Fransa’da vaka sayılarında artış devam ediyor mu? Hangi aşılar kullanılıyor? İtalya’da aşılama nasıl gidiyor? Hukuk Danışmanı Özgün Altop ve Hukuk Akademiyeni Dr. Yağmur Hortoğlu, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Katili nasıl buluyorlar? KADES nasıl uygulanıyor? Polis ne kadar zaman sonra olay yerine ulaşıyor? Mağdur kadın butona bastıktan sonra neler oluyor? Cinayet büroda çalışmak için hangi nitelikler gerekiyor? Duygusal olarak zorlandıkları durumlar oluyor mu? Polisler nasıl iz sürüyor? Suçluları yakalamak için sırasıyla hangi adımlar atılıyor? Ne tür cinayetlerde katili bulmak daha zor oluyor? Katillerin profili nasıl oluyor? Polisliğin püf noktaları neler? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Gürpınar Adir, Asayiş Şube Müdürlüğü Polis Memuru Özlem Çetin ve Komiser Yardımcısı Ömer Kurt değerlendiriyor.

Her suçlu olay yerinde delil bırakıyor mu? Olay yeri inceleme ekipleri işe nereden başlıyor? Olay yerinin iyi korunması neden önemli? Deliller nerede, nasıl inceleniyor? En çok hangi durumlarda zorlanıyorlar? Hande Çinkitaş cinayeti nasıl çözüldü? Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Komiseri Yunus Emre Çöpçü, Polis Memuru Adem Aydın ve Recep Kılıç Oylum Talu ile konuşuyor.

Narkotik polisleri nasıl çalışıyor? Narkotik köpekleri nasıl seçiliyor? Deniz polisinin görevleri neler? Deniz polislerine niçin kurbağa adamlar deniliyor? Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Ferhat Gökbayrak, Komiser Mithat Can Taşkesen, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Polis Memuru Mehmet Güneş ve Serkan Yılmaz, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.