Twitter
Açık ve Net - 7 Aralık 2021 (Ekonomide kısa vadede çözüm için neler yapılmalı?)
08 Aralık 2021 Çarşamba

Asgari ücret ne kadar olacak? Katar ziyareti ekonomiyi etkiler mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi anlaşmalara imza attı? Katar'da Merkez Bankası Zirvesi mi? Katar Merkez Bankası Başkanıyla hangi anlaşmalar yapıldı? Katar yeni yatırımlar mı yapacak? Çin ekonomisi Türkiye'ye örnek mi? "Yeni Ekonomi Modeli" kısa vadede çözüm sağlar mı? Merkez Bankası faiz indirmeyecek mi? Kavcıoğlu Aralık'ta faiz indirmeyeceğiz mesajı mı verdi? Ekonomide kısa vadede çözüm için neler yapılmalı? Faiz kararı enflasyonu düşürür mü? AK Parti'de ekonomiye itiraz var mı? AK Parti vekilleri ve Bakanlar ekonomi için ne diyor? Faiz indirimi gıdaya nasıl yansıyor? Gıda fiyatları ne zaman düşecek?

 

Açık ve Net'te Kemal Öztürk: "Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüştüm. Benimle yaptıkları araştırmaları da paylaştı. Bekar birinin aylık asgari maliyetinin 3 bin 900 TL olduğunu söylüyor. Tahminim 4 bin TL'nin altında bir rakam tartışma yaratır"

 

Açık ve Net'te Şaban Sevinç: "Sayın Erdoğan doların ateşini söndürmeye çalışıyor. Amacı Körfez'den sıcak para getirerek hayat pahalılığını durdurmak olmalı. Fakat bu görüşmeler ülkemizin itibarını zedelemiş gibi görünüyor. Üzücü bir durumdayız"

 

"Yeni Ekonomik Model" çözüm olur mu? Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "TL'nin değerini görüyoruz. Vatandaşın canı yanıyor. Ortalık yangın yeri. Bir kere BAE, ABD olmadan adım atamaz. Türkiye 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' değil, aslında 'Kur Savaşı' veriyor"

 

Açık ve Net'te Ahmet Yelis: "Hedef cari açık vermemekse eğer bunun için hükümetin söylediği yatırım, üretim ve ihracat politikasını destekliyoruz ama planlama da olmalı"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Habertürk Yazarı Kemal Öztürk ve Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç yanıtlıyor.