Twitter
İstanbul Yeni Havalimanı'nda tarihi gün! İlk uçak bugün piste iniyor
21 Haziran 2018 Perşembe

İstanbul'un yeni havalimanında bugün tarihi anlar yaşanacak. Havalimanına ilk uçuş bugün saat 20.30'da gerçekleşecek. Alana inecek ilk uçak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı olacak.

İstanbul'un 3. havalimanı ilk uçağın inişi için hazır. Havalimanına ilk uçuşu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyacak uçak yapacak. Uçak, 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde yapılan birinci piste inecek. Uçağın saat 20.30'da yeni havalimanına iniş yapması bekleniyor. Tarihi iniş için, uçağa hizmet verecek olan bazı araçlar da Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Yeni Havalimanı'na gönderildi.

İnişin yapılacağı saatlerde havalimanı ve çevresi uçuş trafiğine kapatılacak. İstanbul'un yeni havalimanının yüzde 90'ı tamamlandı. 3. Havalimanı, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi... Tüm inşaat bittiğinde yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Havalimanı tamamlandığında günde 3 bin 500 uçağa hizmet edecek. Aynı anda havalimanında 454 uçak park edebilecek. 3'üncü havalimanında ayrıca Türkiye'de ilk defa bir havalimanına inşa edilen meteoroloji kulesi de yer alıyor. İlk etabın 29 Ekim'de hizmete açılması planlanıyor.