Twitter
CHP'de kılıçlar çekildi! Olağanüstü Kurultay için imza toplanmaya başlandı
16 Temmuz 2018 Pazartesi

CHP'de kılıçlar çekildi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen muhalif kanat, kurultay talebini resmiyete taşıdı. Çağrı heyeti sözcüsü olan Parti Meclisi Üyesi, eski CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer yaptığı açıklamada, "Yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimiz CHP'nin Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır" ifadelerini kullandı.

'DEĞİŞİM VE UMUT KURULTAYI'

'Değişim ve Umut" başlığı konulan Olağanüstü Kurultay için, imza sürecinin başlatıldığı açıklandı. Noter onaylı imzalar toplanmaya başladı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Bugün bu süreç başlıyor. Sayının ne olacağını şimdiden bilmek söz konusu değil ama, inanıyorum ki Kurultay delegelerimizin büyük çoğunluğu bugünden itibaren notere gidip imzaları atacaklardır" açıklamasında bulundu. 

TEZCAN: YETERLİ İMZA TOPLANAMAYACAKTIR

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise yeterli imzanın toplanamayacağını savunuyor. Tezcan yaptığı açıklamada, "Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultay'ın doğru olmadığını, uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor" dedi.

'CUMHURİYET'İ SAVUNAMADIK'

Parti yönetimini hedef alan Gaye Usluer, "Göz göre göre gelen tek adam rejimine karşı cumhuriyeti layıkıyla savunamadık. Süreç iyi yönetilemediği için derin hayal kırıklığı yaşadık ve yaşattık" sözleriyle parti yönetimini hedef aldı. O sözlere genel merkezin yanıtı gecikmedi. Bülent Tezcan, "Tek adam rejiminin nasıl geldiği belli, nasıl mücadele ettiğimiz de belli. O sözü söyleyen arkadaşlarla birlikte mücadele ettik" ifadelerini kullandı. Usluer, "Seçimli Olağanüstü Kurultay'ın yapılması gereklidir ve zorunludur" derken; Tezcan "Bu meseleyi parti içi yarışın bir aracı haline getirmek çok insaflı olmaz diye düşünüyoruz" sözlerini kullandı.

MUHALİFLER 30 TEMMUZ'A KADAR 634 İMZAYA ULAŞMAK ZORUNDA

Muhaliflerin önünde 15 günlük bir süreç var. 36'ncı Olağan Kurultay baz alındığında, CHP'nin bin 266 delegesi bulunuyor. Seçimli olağanüstü kurultay için ise, 634 delegenin imzası gerekiyor. Tüzüğe göre, imzalar 30 Temmuz'a kadar tamamlanmak zorunda.