Twitter
26 Haziran 2018 Salı

Meclis'te milletvekili sayısının 600'e çıkmasıyla kadın vekil sayısı da arttı. Peki hangi parti kaç kadın vekil çıkardı?

Meclis'te vekil sayısı 550'den 600'e çıktı, kadın milletvekili sayısı ise 104 oldu.

Kadın vekil sayısında AK Parti birinci. AK Parti 53 kadın vekil çıkardı. O isimler arasında Jülide Sarıeroğlu, Fatma Betül Sayankaya, İlknur İnceöz, Sena Nur Çelik ve Oya Eronat, Alev Dedegil ve Özlem Zengin de var. En genç kadın vekil de yine AK Parti listesinden seçildi. 22 yaşındaki Rümeysa Kadak İstanbul Milletvekili oldu.

Kadın vekil sayısında AK Parti'yi, HDP takip etti. Aralarında Filiz Krestecioğlu, Pervin Buldan ve Meral Danış Beştaş'ın da bulunduğu 25 kadın vekil HDP listesinden Meclis'e girdi.

CHP'den seçilen kadın vekil sayısı ise 18. Bu isimler arasında, Gamze Akkuş İlgezdi, Selin Sayek Böke ve Sibel Özdemir de yer alıyor.

MHP'deki kadın vekil sayısı 5. MHP'den seçilen isimler ise Ayşe Sibel Ersoy, Nevin Taşlıçay ve Arzu Erdem. Listesinde en fazla kadın adaya yer veren İYİ Parti ise 3 ismi Meclis'e taşıdı. O isimlerden biri de 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur.