Twitter
24 Nisan 2018 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasına Adıyaman'daki depremle başladı. Yaralılarna geçmiş olsun dileklerini iletti, "Maddi hasarlar giderilir." dedi. 

Erdoğan ardından sözü TBMM'deki 23 Nisan oturumuna getirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: 

"ORADA BİR TERBİYESİZ VARDI"

"Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmaları tasvip etmiyorum. Kendi hastalıklı siyasetlerini milli bayramımızı zehirlmek için kullananları şiddetle kınıyorum. Darbecilerin açtığı yoldan kaçan zatın söylemleri şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Buradan gerçeği hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17... Anamuhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy'e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor. Biz daha sonra Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, eşim, çocuklarım vardı. (Özgür Özel'i kastederek) Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun? Sen 23.17'de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris'ten geliyoruz. Biz inerken F-16'lar ve helikopterler hala uçuyor. Sen CHP'lileri kandırırsın ama oradaki onbinleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Siz hiçbir zaman kahramanca F-16'lara karşı duranlardan olmadınız, tanklara karşı duranlardan olmadınız. Hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz."

"GARİP BİR SENARYO VAR ORTADA"

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Bay Kemal sen bunu biliyor musun? Dün baktın ki Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor, onun konuşma hakkı yok, bol bol sallıyorsun. Bir de edepsizce el kol sallıyorsun. Yaptırmam, AK Parti Genel Başkanı'na belki yaparsın, Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Bunlar da bu ahlak yok. Önce Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sözde İYİ Parti'ye. Bu 15 adamın sözde İYİ Parti'yi kabul etti mi? Dün baktım senin bu 15 adamın CHP  koltuklarında oturuyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler, anlaşamadılar, ikna edemedin. Bundan sonra senaryo nasıl çalışacak bilemiyorum, her şey olabilir söyleyeyim. İYİ Parti'den 3 kişi var orada, diğerleri nerede CHP sıralarında. Şu anda çok garip bir senaryo ortada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz. Bizim böyle bir sıkıntımız yok."

"KARANLIKTA BİRBİRLERİNE GÖZ KIRPARAK İŞ TUTUYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti ile MHP'nin ittifakı şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor. Yaptıkları bu." dedi. 

"BAY KEMAL ZAMAN GEÇİRME, GEL ADAY OL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Osmanlı hakkındaki sözlerini de eleştirerek, şöyle devam etti:

"Anamuhalefetin başındaki zatın tek hezeyanı da bu değil, bu zat Osmanlı'ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yanlıştır. Osmanlı'yı kurucusu olan Yörüklere zulmetmekle suçlayan bu zatın gönülden uzak olduğunu gördük. Haddini bileceksin ya? Yörüklerden ya da diğer obalardan Osmanlı'yı koparmaya çalışıyorsun. Bizim ecdadımız dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların yanında olmayı görev bilmiştir. Husumetini kusan bu zatın iflah olmayacağı ortaya çıkmıştır. Yüreği yetip de ortaya çıkabilirse bu zatın boyunun ölçüsünü 24 Haziran'da göreceğiz. Dün Meclis'te yaşanan görüntülerin tasarrufunu ben milletime bırakıyorum. Bay Kemal, zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Ne sağ da solda zaman harcıyorsun ya? Gel aday oluver, hiç vakit kaybetme. Bir genel başkana da yakışır aday olmak ya. Milletimin sana itibarını da görelim."

"SEN OHAL'İ BİLMEZSİN"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun OHAL'in kaldırılmasına yönelik taleplerine de tepki gösterdi. Şöyle devam etti:

"Bay Kemal, sen bir kere memurdun. Sen olağanüstü karararı nasıl alınır bilmezsin. Bu ülkenin olağanüstü hal ile yönetilen dönemler, bizim OHAL gibi değildi. Fabrikalar greve gider, çalışamaz hale gelirdi. Sanayicilere sesleniyorum, bir tane fabrikada grev söz konusu mu? Böyle bir şeyde biz anında müdahalemizi yapıyoruz. Ve OHAL anında bir çözüm kaynağı oluyor. Huzurun olduğu bir ortam var, böyle bir ortamda bunlar OHAL'in olmamasını tavsiye ediyorlar. Tezgah bozulacak o yüzden, size biz bu tezgahı bozdurmayız.

"BAY KEMAL TERÖRİST DEDİ"

Erdoğan sözü Afrin operasyonuna getirdi. Yine Kılıçdaroğlu'na yüklendi:

"Afrin'e giirmeyin diye akıl veriyor. Niye? Terör örgütleri orada cirit atmaya devam etsin. Bunlara kalsa, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'de ne işiniz var? Bay Kemal, biz Gabar'dan, Cudi'den, Tendürek'ten hatta Kandil'den çıkmayacağız. Bugün sordum, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4272 terörist etkisiz hale getirildi. Kendisi gidişimizden rahatsız oldu, sonra kendisi de gitti ziyaret yaptı. Bu iyi bir gelişme. Biz Mehmedimiz ile beraberiz, ÖSO ile de beraberiz. Onlar Mehmetçik ile beraber, Suriye'nin kuzeyinde ölümü öldürdüler, üstüne üstüne gittiler. Bayrağımızı, kendi bayraklarıyla resmi yerlere diktiler. Bay Kemal ne dedi? Terörist dedi. Benim Mehmetimle orada mücadele eden, 200 kadar şehit verenlere terörist diyecek kadar alçaktır bunlar."