Twitter
31 Temmuz 2018 Salı

Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal, sağlık merkezinde doktorla yaşadığı tartışmanın ardından karakola götürülmek istenirken; polisin müdühalesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Doktorun iddiasına göre, yaşananların sebebi Yusuf Topal'ın prosedür dışı talebi. İfadesinde, Topal'ın, odasına girip yatalak hasta olan eşi için ilaç yazdırmak istediğini söyledi. "Hayır" cevabı alınca da tartışmaya başladığını öne sürdü

AÇIĞA ALINAN DOKTOR: MASAYA VURUP BASTONUNU SALLADI

Açığa alınan doktor Ö.Y. ifadesinde, "İçeride hastalar var, lütfen dışarı çıkın dedim. Üzerime doğru yürüdü. Bir eliyle masama sert şekilde vurup, diğer eliyle bastonunu sallayarak bana 'Bu ilaçları yazacaksın, ben 82 yaşındayım' dedi. 'Daha fazla diretirsen polisi arayacağım' demem üzerine bana, 'Ara devletin polisi de gelsin, devletin savcısı da gelsin. Sen bu ilaçları yazacaksın, beni kendine küfrettirme, kötü konuşturacaksın. Senin yaşın kadar ben eşime sigorta ödedim, ben belediye başkanının eşini tanıyorum' diye bağırdı. 

YUSUF TOPAL'IN AVUKATI: İLAÇ DEĞİL EVDE BAKIM İSTEMİŞTİ

Doktor Ö.Y., bu yaşananların üzerine polis çağırmak zorunda kaldığını söyledi. Görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Topal'dan şikayetçi olduğunu anlattı. Ancak ölen adamın avuakatı Hicran Akkaya Şenol'a göre ise; Topal, sağlık ocağına ilaç yazdırmak için gitmemişti. Avukat Şenol, "Yusuf Dede eceline gittiğinde istediği şey ilaç yazdırmak değildi ki, oraya gittiğinde istediği şey, doktorun İstanbul'da olduğu gibi eve gelerek evde bakım hizmeti vermesiydi. Çünkü orada zaten elinde raporları vardı" dedi.

Şenol'un bir diğer iddiası da, Yusuf Topal'ın fenalaşmasına ilişkin... Topal'ın polis müdahalesi sırasında değil, doktorun odasında fenalaştığını düşündüklerini söyledi. Şenol, "Hasta ilk doktorun odasında, hasta diyorum ama o anda kalp krizinin başladığını düşünüyoruz, Yusuf dedemiz ilk defa doktorun odasında dizlerinin üzerine çöküyor ve bu polis kayıtlarında söyleniyor" dedi.

Olayla ilgili doktor ve Topal'a müdahale eden iki polis açıkta. Soruşturturmayı başsavcı yürütüyor. İki müfettiş de olayı inceliyor.