Twitter
19 Mayıs 2018 Cumartesi

Kimyasal atığı, atıksu kollektörüne kaçak olarak döktüler, 100'e yakın kişiyi hastanelik ettiler. Yakalandılar ama serbest bıkarıldılar. İstanbul Tuzla'da geçtiğimiz aralık ayında ilçeye kötü bir koku yayıldı. 100'e yakın kişi koku nedeniyle hastanelik oldu. Kokunun kaynağı arandı. Metal ve tekstil sektöründe kullanılan iki kimyasal atığın, atıksu kollektörüne kaçak olarak döküldüğü belirlendi. Savcılık, çevrenin kasten kirletilmesi ve kasten yaralama suçlarından soruşturma başlattı. 

5 aylık soruşturma kapsamında aralarında İSKİ mühendisi, şirket yetkilileri ve vidanjör şoförünün de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcı 4 şüpheli hakkında, "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklama istedi. 5 şüpheli hakkında ise "çevreyi kasten kirletmek" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti.. İSKİ mühendisinin de aralarında bulunduğu 2 şüpheliyi de serbest bıraktı.

Mahkeme, tutuklanması istenen 4 şüpheliden her birinin mağdurlara eşit dağıtılmak üzere 7 bin 250'şer lira para cezası yatırmasına karar verdi. Adli kontrol tedbiri istenen 5 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Mahkeme para cezası verdiği dört şüpheli ile yurt dışı çıkış yasağı koyduğu 5 şüpheli hakkında ilginç bir karar verdi. Şüphelilerin "İSKİ'nin vereceği her türlü işi yapmaları ve İSKİ tarafından çevre duyarlılığı ile ilgili düzenlenen seminer ve toplantılara katılmalarına" hükmedildi.