Twitter
Soyguna son model araçlarla gidiyorlar! Lüks düşkünü hırsızlar mahallelinin kabusu oldu
26 Temmuz 2018 Perşembe

Ellerinde renkli eldiven, yüzlerinde maske... Lüks araçla gelip, lüks dairelere girip, milyonluk soygun yapıyorlar. İstanbul'daki maskeli hırsızlar önce Bostancı'da, ardından Caddebostan'da ortaya çıktı. Son olarak 17 Temmuz'da Fenerbahçe'de bir apartmanda görüldü. Hedeflerindeki eve beyaz lüks bir araçla geldiler.

150 BİN DOLARLIK ZİYNET EŞYASINI BİR SAATTE ÇALDILAR

Araçta biri şoför olmak üzere toplam dört hırsız vardı. Önce bir süre etrafı kolaçan ettiler; ardından araçtan inip işte bu güzergahı kullanıp apartmanın girişine doğru gittiler. Biri telefonla konuşuyormuş gibi yapıp etrafı gözetledi. Diğer iki hırsız ise kapıyı açtı. 11'inci kata merdivenle çıkarken sensörlü aydınlatmaları sökmeyi de ihmal etmediler. Bir saat sonra ellerinde bir kasa ve iki poşetle dışarı çıktılar. Hırsızların taşıdığı kasanın içinde 150 bin dolarlık ziynet eşyası vardı. Hırsızlar yine geldikleri gibi bu güzergahı kullanarak araca binip hızla olay yerinden uzaklaştı.

LÜKS SEMTLERE DADANAN HIRSIZLAR MAHALLELİNİN KABUSU OLDU

Lüks düşkünü hırsızlar hem mahalle sakinlerinin, hem de pahalı semtlerde oturanların korkulu rüyası... Hırsızlık mağduru ev sahibi İnci Özpınar, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum. İki apartman aşağıya bir ay önce girmiş. 8 ay önce benim arkadaşımın üst dairesine girmiş; koca kasayı götürmüş. İçinde bir sürü paralarla, mücevherlerle. Aynı adamlar. Bu nasıl bir şey? Yaşayamayacak mıyız bu şehirde? İnanın ki aklımı oynatacağım. Giden kayıplarımdan daha çok evime birilerinin girip eşyalarımı altüst etmesine çıldırıyorum" dedi. Ev sahibi Önder Özpınar ise, "Herkesin dikkatli olması lazım. Yazlığa gidenler, onları özel olarak seçiyorlar ve üst katları seçiyorlar" diyerek uyarıda bulundu.

Güvenlik kameralarında birçok detay bulunmasına rağmen hırsızların izlerine bir türlü belirlenemedi. Bu nedenle soruşturmada da ilerleme kaydedilemiyor. 

HIRSIZLARDAN NASIL KORUNMALI?

Peki ev sahipleri hırsızlara karşı kendi önlemlerini nasıl almalı? Güvenlik Uzmanı Demir Bilgütay, "Bunları engellemenin birkaç tane yolu var. Öncelikle her bireyin alması gereken önlemler arasında kapıların kilitlenmesi, pencerelerin kapalı tutulması gibi. Aynı zamanda, sosyal medyadan biraz uzaklaşmak gerekiyor veya tatile ya da bir yeri ziyarete gidildiğinde bunların bildirilmemesi gerekiyor" diyerek uyarıda bulundu.

HABER: ARZU KAYA