Twitter
18 Mayıs 2018 Cuma

Hafriyat kamyonları ne yazık ki can almaya devam ediyor. 2 gün içinde İstanbul'da 3 kişi meydana gelen kazalarda hayatını kaybetti.

İstanbul'da hafriyat kamyonlarının yarattığı terör bitmek bilmiyor. Bu kez kaza kurbanı 5 yaşındaki Ada Erdem ile anneannesi Narinç Erdem oldu. Gazete habertürk'ün haberine göre hafriyat kamyonu şoförü Erdal Y., karşıya geçmeye çalışan anneanne ile torununa çarptı. Kazayı gören bir başka yaya, hafriyat kamyonu şoförüne durması için bağırdı. Ancak sürücü kaçtı.

HAFRİYAT KAMYONU ŞOFÖRÜ GÖRMEDİ, YAYAYI EZİP ÖLDÜRDÜ

5 yaşındaki Ada, olay yerinde, bacakları kopan 68 yaşındaki anneannesi Narinç Erdem ise, hastanede yaşamını yitirdi. Kazayı gören sürücüler, otomobille harfiyat kamyonu şoförünü takip etti. 4 kilometre uzakta durdurulan sürücü, olay yerine çağrılan polise teslim edildi. Şoför ifadesinde, "Kırmızıdan sonra yeşil yandı. Önümdeki araçlar hareket edince ben de hareket ettim. Birine çarptığımı anladım ama linç edilmekten korktuğum için uzaklaştım" dedi. Şoför Erdal Y. tutuklandı.

2,5 YILDA 61 CAN ALDI

Benzer bir olay Arnavutköy'de yaşandı. Yolun karşısına geçmeye çalışan Ali Önlem'e hafriyat kamyonu çarptı. Aracın altında kalan 56 yaşındaki sürücü, hayatını kaybetti. Bir süre yoluna devam ettikten sonra vatandaşlar tarafından durdurulan kamyon şoförü gözaltına alındı. İstanbul'da hafriyat kamyonları ve beton mikserleri özellikle yayaların kabusu haline geldi. 2016 yılından bu yana meydana gelen kazalarda 61 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.