Twitter
Nedir Ne Değildir - 7 Ekim 2021 (Hangi ittifak ve partiler yükselişte, sürpriz var mı?)
08 Ekim 2021 Cuma

Son seçim anketlerine göre hangi parti yükselişte? Seçim anketleri neyi gösteriyor? Son anketler ne söylüyor, kararsızların oranı ne? Seçim anketleri nasıl okunmalı? Anket şirketleri "Partili" mi? Halk kimi çözüm görüyor? Hangi ittifak ve partiler yükselişte, sürpriz var mı?

Muhalefet adayını açıklamalı mı? Çatı aday mı, ayrı ayrı mı?

 

Nedir Ne Değildir'de Hilmi Daşdemir: "CHP yüzde 24-25'e sıkışmış durumda. İYİ Parti'nin yüzde 10-11 oyu var. Toplamda muhalefet bloku yüzde 47-48 civarında oya sahip"

 

Nedir Ne Değildir'de Can Selçuki: "Kararsızlar dağıtıldıktan sonra da Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı başa başlar. Geniş bir kararsız kitle var, yüzde 18 gibi. Çoğu AK Partili. Fakat henüz karşı tarafa oy verme durumları yok"

 

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Mehmet Şahin: "Anketlere tereddütle bakıyorum. MHP Meclis'e anket şirketleriyle ilgili bir yasa teklifi sundu. Bu çalışmasını çok yararlı buluyorum"

 

Nedir Ne Değildir'de Kemal Öztürk: "İktidardan şikayet var ama muhalefet alternatif oluşturamadığı için siyaset kilitlendi. İnsanlar düzenini bozmak istemiyor. 2002'deki seçimlerde yaşanan radikal değişimin bu sefer olma ihtimalini sıfır görüyorum"

 

Nedir Ne Değildir'de Dr. Gülfem Saydan Sanver: "Anketlerde asıl bakmamız gereken yüzdeler değil trendlerdir. Şu an trendlerde Cumhur İttifakı istikrarlı bir düşüş içinde. Trend istikrardan yana da değil çünkü ülkede istikrar yok. Yönetim krizi görüyoruz"

 

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy soruyor… konukları; Habertürk Yazarı Kemal Öztürk, Siyasal İletişim Danışmanı Dr. Gülfem Saydan Sanver, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki yanıtladı.