Twitter
30 Eylül 2022 Cuma

Mehmet Akif Ersoy siyasetin ve gündemin sıcak başlıklarını Nedir Ne Değildir'de masaya yatırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylık konusunu tamamen kapadı mı? Masa, belediye başkanlarının adaylığı hakkında ne düşünüyor? 6'lı Masa aday konusunda çatışıyor mu? Kılıçdaroğlu'nun "Yanımda mısınız?" sorusu CHP'ye miydi, 6'lı Masa’ya mıydı? Masada adaylık dayatması mı var? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözleri Yavaş ve İmamoğlu isimlerine adaylık kapısını aralıyor mu? Liderler arasındaki çatışmalar masaya güveni zedeliyor mu? Masa Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek mi? Masada CHP-İYİ Parti yarışı mı başladı? 6'lı Masa’da görüş ve güç çatışması mı yaşanıyor? Kemal Kılıçdaroğlu "Adayım" derse ne olur?

Adayın halen belirlenmemiş olması hakkında seçmen ne düşünüyor? Masadaki çatışma anketlere nasıl yansıdı? 6'lı Masa aday konusunda düğümlendi mi? Masanın dağılması durumunda halk muhalefet hakkında ne düşünür? "Moral üstünlüğü" hangi ittifakta? Akşener'in sözlerinde kime mesaj vardı? Gösterilecek olan aday sembolik mi, söz sahibi mi olacak? Kazanacak adayın yetkisi ne olacak? Aday tartışmaları 6'lı Masa’yı nasıl etkiledi? Muhalefet psikolojik üstünlüğünü kayıp mı etti? Masa dışından bir aday gösterilmesi gündemde mi? Masadaki diğer 4 parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ne düşünüyor? Seçimi ekonomi mi kazandıracak? Muhalefet ekonomik programları ile sorunları çözebilecek mi, halkın güvenini kazandı mı?

Nedir Ne Değildir'de Mehmet Akif Ersoy sordu; Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Şahin, Siyasal İletişim Uzmanı Dr. Gülfem Saydan Sanver, İletişim Bilimci Dr. Ali Haydar Fırat, Habertürk Yazarları Kemal Öztürk ile Nihal Bengisu Karaca ve Gazeteci Faruk Aksoy yanıtladı.