Twitter
Hayatın İçinden - 7 Kasım 2020 (Acılı bir anne, bir anneanne ve bir hukuk savaşının öyküsü...)
08 Kasım 2020 Pazar

Habertürk Haber Merkezi hayatın ve haberin içinden gündeme bir parantez açıyor; hafızalara kazınan olayları, iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

1) Ferda Gövem... Kızını erkek şiddetine kurban verdi... Kaybettiği kızından geriye büyük bir acı ve dünyalar güzeli torun kaldı. En büyük amacı kızını öldüren katilin en ağır cezayı alması ve bir daha o kişinin soyadını taşımamasıydı. Bunun için hukuk mücadelesi başlattı. Yıllar sonra herkesin örnek göstereceği bir kararın çıkmasını sağladı. Ferda Gövem hukuk tarihine geçecek kararın öyküsünü Hayatın İçinden'e anlattı.

2) Siyah beyaz bir fotoğraf karesi, kimi zaman yıllar önce çekilmiş bir anın ruhunu anlatmaya yetiyor. İşte İlhan Arga, yıllardır sahipsiz fotoğrafların, ayrılık dolu her hikayenin peşine düşüyor. Çöpe bırakılan, yok olmaya yüz tutan fotoğrafların sahiplerini, o fotoğraflardaki kahramanları arıyor. Peki bir fotoğraf sadece çekildiği anı mı kayıt altına alır? İlhan Arga, Türkiye’de bu denli fotoğrafı bir araya getirerek hikayesinde bu sorunun yanıtını arıyor. Fotoğraf dedektifi İlhan Arga, eski fotoğraflarla dolu hikayesini Hayatın İçinden’de anlattı.