Twitter
Gece Raporu - 17 Haziran 2020 (Korona mücadelesinde son durum ne, vaka artışını nasıl önleyeceğiz?)
18 Haziran 2020 Perşembe

Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde bugünler çok kritik. Bu nedenle gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarındaydı. Bakan Koca hem merak edilen verileri paylaştı hem de kritik soruları yanıtladı. Sokağa çıkma kısıtlaması düşünmediklerini söyledi ama ekledi; "İstanbul, Ankara ve Bursa için maske takma zorunluluğu önerdik." Ayrıca Bilim Kurulu'nun önerisiyle, üniversiteye giriş sınavı günü sadece sınava girecek gençler ve bir veli hariç sokağa çıkma yasağı önerisi olduğunu, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini, açıklamayı da İçişleri Bakanlığı'nın yapacağını söyledi. Türkiye'nin koronavirüs tablosuna bakacak olursak, bugün 19 kişi hayatını kaybetti, Türkiye'de 52 bin 901 kişiye test yapıldı, bin 429 yeni vaka tespit edildi, bin 261 kişi iyileşti.

Koronavirüs mücadelesinde son durum ne? Koronavirüste başa mı dönüyoruz? Vaka artışını nasıl önleyeceğiz? Tedavide kullanılan ilaç riskli mi? Yoğun bakımlarda durum nasıl? Vaka sayısı gerçeği yansıtıyor mu? LGS ve YKS için ek tedbirler neler? Sınav sırasında kısıtlama olacak mı? Yaz mevsimi virüsle nasıl geçecek? Virüs sıcakta gücünü yitiriyor mu? Yeni normalde nasıl önlem alacağız? Koronavirüs neden tehlikeli? Virüs sıcaktan etkileniyor mu? Otellerde tatil riskli mi? Bu yaz tatile gitmek riskli mi? Aşı ne zaman yetişecek? Antikor çalışması ne durumda? Kontrollü salgın mümkün mü? Koronavirüse karşı en etkili ilaç ne? Aşıya nasıl ulaşacağız? Aşı çözüm olabilecek mi?

Gece Raporu'nda Erdoğan Aktaş, konukları İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabİlim Dalı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim, Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu/Acil Tıp ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Oğuztürk ile değerlendirdi.