Twitter
23 Ocak 2022 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Türk isimlerin ABD’deki siyasi başarısının sırrı ne? ABD parlamentosuna girecek mi? Burası Haftasonu’nda New Jersey Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Selen, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Robot teknolojisi nereye gidiyor? “Spot” nerelerde görev alıyor? “Spot Robot”un özellikleri neler? Robotlar en çok nerede görev alıyor? MESS Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Omicron nasıl bir varyant? Aşıların koruyuculuğu yeterli mi? Varyantlara karşı hangi aşı ne kadar etkili? Hızlı testler yaygınlaşmalı mı? PCR testleri yerine hızlı testlerin kullanımı artmalı mı? Salgınla mücadelede aşı neden önemli? Hızlı test mi, PCR mı kullanılmalı? Temasta virüs mutlaka bulaşır mı? Omicron ne zaman pik yapacak? Vakalar daha da artabilir mi? Karantina süreleri neden değişti? Omicron kısıtlamaları gelir mi? Yeni PCR kararı neden alındı? Kimler için PCR test zorunluluğu ortadan kalktı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Neden Müslüman olmayı seçti? Türk ve Japon kültürü benzer mi? 700 yıllık tarihi olan Japon çay seremonisi geleneği neden ve nasıl yapılıyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kayyim Naoki Yamamoto değerlendiriyor.