Twitter
Burası Haftasonu - 28 Kasım 2021 (Yeni dijital dünya Metaverse’de yaşam nasıl olacak?)
28 Kasım 2021 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Geleceğin dünyası olarak gösterilen Metaverse nedir? Yeni dijital dünya Metaverse’de yaşam nasıl olacak? Sanal gerçeklik nasıl ortaya çıktı? Yeni sanal dünya nasıl olacak? Geleceğin şehirleri sanal mı olacak? Kamu hizmetleri sanal mı olacak? Metaverse ilişkileri nasıl etkiler? Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Davranışlarımızı ne belirler? Duygu ve düşünceleri ne etkiler? Zihnimiz bize tuzak kurabilir mi? Düşündüğümüz gibi mi hissederiz? Konfor alanı nedir? İnsanlar konfor alanlarından neden çıkmak istemez? Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, Oya Çebi’ye anlatıyor.

Kaplıcalar ne kadar sağlıklı? Kaplıcalar cildi nasıl etkiler? Termal sular içilir mi? Bulaşıcı hastalık riski var mı? Sağlık için gidilen termal merkezlerde neye dikkat etmeli? Hangi hastalar kaplıcalara gitmeli? Kaplıcaların faydaları neler? Çocuklar kaplıcalara gitmeli mi? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu’nda Cerrahpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay değerlendiriyor.

Kadın toplumları nasıl değiştirdi? İlk çağlarda kadınlar neden tanrıça olarak anılırdı? Geçmişten günümüze kadınlar en çok hangi mesleği yaptı? Kadınlar hangi dönemde daha güçlüydü? Yazar Nuray Karadeniz, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.