Twitter
23 Şubat 2018 Cuma

Aysel Karahan, Ankara'dan gelen akrabaları için 19 Şubat 2017 tarihinde Üsküdar'daki evinde mangal organizasyonu düzenledi. Evde bulunan 9 kişi mangalda pişen tavukları yedikten sonra fenalaştı. Aile fertlerinin hastaneye kaldırıldığı olayda Aysel Karahan'ın eniştesi Bayram Akdana olaydan 9 gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırlandı. Ev sahibi Aysel Karahan'ın mağdur-şüpheli olarak yer aldığı iddianameye göre Karahan, kız kardeşi, eniştesi ,yeğenleri, annesi, oğlu, torunu ve gelinini evine davet etti. Aile bahçede mangal yapmaya başladı. Karahan, içinde kekik olduğunu düşündüğü kavanozu mutfak rafından alarak kardeşi Hatice Akdana'ya verdi, tavukları soslamasını istedi. Hatice Akdana sosladığı etleri pişirdi, aile bireyleri de yedi. Bir süre sonra fenalaşanlar hastaneye kaldırıldı. 

ETLERDE UYUŞTURUCU TESPİT EDİLDİ

Bazı aile bireyleri hayati tehlike geçirecek fenalaşırken, bazıları basit müdahaleler ile kurtuldu. Etleri soslayıp pişiren Hatice Akdana'nın eşi Bayram Akdana ise tedavi gördüğü hastanede uyuşturucu nedeniyle yaşamını yitirdi. Etlerden alınan numuneler ile mutfaktan ele geçirilen madde incelendiğinde halk arasında bonzai diye tabir edilen uyuşturucu maddenin olduğu tespit edildi. 

BAHÇEDE BULDU, KEKİK SANDI

Olayla ilgili ifade veren Aysel Karahan bahçede mangal için odun toplarken poşet içinde bitki gördüğünü, kekik olduğunu düşünerek mutfağına götürdüğünü söyledi. Daha sonra bununla etleri terbiye ettiklerini ve yedikten sonra kendisi dahil herkesin rahatsızlandığını belirtti. 

ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Olay yerinde bulunmayan ve yaşamını yitiren Bayram Akdana'nın oğlu Serdar Akdana dışında kimsenin şikayetçi olmadığı olayda, şüpheli ve eşinin uyuşturucu madde suçundan bir kaydı olmadığı da tespit edildi. 

SAVCIDAN BONZAİ SATIŞI TESPİTİ

Savcılık iddianamesinde, bonzai diye tabir edilen sentetik uyuşturucunun pazarlanmasının kolaylaştırılması ve zararsız izlenimi verilmesi için satıcılar tarafından çeşitli bitkilerle harmanlanarak satışa sunulduğunu belirtti.

Ev sahibi Aysel Karahan hakkında "taksirle bir kişinin ölümü birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

"Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez" maddesinin uygulanmasının ise mahkemenin takdirinde olduğunu ifade etti.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelinin yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

(Haber Merkezi - Arzu KAYA)