Twitter
18 Nisan 2018 Çarşamba

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin dün açıkladığı 26 Ağustos'ta erken seçime gidilmesi çağrısının ardından İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılmayacağı tartışması başladı. Cumhurbaşakanı ise bugün seçim tarihini 24 Haziran'a çekti. Peki İYİ Parti ne yapacak? Seçimlere katılabilecek mi? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Birincisi İYİ Parti seçime girecek. Bu konuda herkesi ayağını denk almaya devam ediyorum. İkincisi İYİ Parti seçime en hazırlıklı partidir. Teşkilatlarımız zinde ve iddialıdır. 1 Nisan'da yaptığımız kongre İYİ Partinin iktidar alternatifi olduğunu ortaya koydu ve abiler korktu." dedi. 

Akşener, "Biz birinci olağan kongremizi 10 Aralık'ta tamamladık. 68 il ve ilçe teşkilatımız buna bağlı olarak kuruldu. O günden saydığınızda 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. İYİ Parti seçime girecek. " ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, şunları kaydetti:

"Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. An itibariyle seçim çalışmalarına başlıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu seçim ve sandıkların güvenliğini sağlamaktır. Ben cumhurbaşkanlığına adayım. Yüzbin imzayla aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar siyaset simsarlarına şunu söylemek istiyorum; Korkunun ecele faydası yok. Bir an önce seçime giderek paçayı kurtarmaya çalışıyorlar ama paçayı sudan çıkartamayacaklar."

"İYİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇIYORLAR"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise şunları söyledi:

Biliyorlar ki 3 Kasım 2019'da normal bir seçim yaparlarsa dolar 7, euro 8,5, benzin 8,5, mazot 8 lira olacaktır ve ekonomi dipsiz bir çakılışa geçecektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını "danışıklı dövüş" olarak görüyoruz. Bu bir takdiri ilahidir, iyiliğin önünü açıyorlar.

"KİMSE SEÇİMLERE GİRMEMİZİ ENGELLEYEMEZ"

Emin olun bu açıklamayı duyduktan sonra muhtemelen sayın genel başkanımız iki rekat şükür namazı kılmıştır.

Partimizin seçime katılmanın tüm hukuki şartlarını yerine getirdiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayıtlarına geçmiştir. Yani en yüksek yargı organınca tescillidir. Hiçbir güç İYİ Parti'nin seçimlere girmesini engelleyemez, engellemeyecektir."

Çıray bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimi 24 Haziran 2018'e çekilmesinden önce yaptı. Dün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti kongresinin 1 Nisan'da yapıldığını hatırlatarak, bu tarihin esas alınması halinde İYİ Parti'nin Bahçeli'nin açıkladığı 26 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlere katılamayacağını söylemişti. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise bu açıklama üzerine "Büyük kongremizi 10 Aralık 2017 tarihinde yaptık. 12 aralık'ta da Seçim Kurulu onayladı. 12 Haziran 2018'den itibaren seçimlere girebiliriz" demişti.