TV Habertürk

Hüseyin Çapkın ve Hüseyin Avni Mutlu için istenen ceza belli oldu

8 Şubat 2018 - 16:32

FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasının duruşmasına, tutuklu 7 sanık ile aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu tutuksuz 7 sanık katıldı.

Cumhuriyet savcısı, celse arasında mahkemeye verdiği esas hakkındaki mütalaasında, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Tutuklu sanık eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun suç kastının yoğunluğu, suçun işleniş özellikleri, verilen zarar, yaratılan tehlikenin büyüklüğü ve suçun işlendiği zaman hususlarını değerlendiren savcılık, mütalaasında, Mutlu'nun, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. (AA)