Twitter
05 Haziran 2018 Salı

12 yıl sonra Dünya Kupası'na katılacak Tunus, Ramazan ayına denk gelen hazırlık maçlarında ilginç bir taktiğe başvuruyor. Portekiz ve A Milli Futbol Takımı ile oynanan hazırlık maçlarında yaşanan senaryoda, başrolde kaleci var.

Kaleci Mouez Hassen iki maçta da iftar saatinde kendini yere bırakarak sakatlanmış gibi yaptı. Bu sırada takım arkadaşları saha kenarına giderek su içip, atıştırarak oruçlarını açtı. Kalecinin 'sakatlığı' öncesi Portekiz karşısında 2-1 geride olan Tunus, oruçların açılmasından 6 dakika sonra gol bularak maçı 2-2'lik beraberlikle bitirdi. Türkiye karşısında da iftardan önce 1-0 yenik durumda olan Tunus, oruçlar açıldıktan sonra maçta 2-1 öne geçti ve maç 2-2 sona erdi. 

Tunus Futbol Federasyonu henüz konu hakkında yorum yapmadı. Şimdi gözler 9 Haziran'da Tunus'un İspanya ile yapacağı hazırlık maçında; kaleci Hassen'in yine 'sakatlık' yaşayıp yaşamayacağında olacak. 

'Kartaca Kartalları' lakaplı Tunus Milli Takımı, Dünya Kupası'ndaki ilk maçını Ramazan ayı bittikten sonra 18 Haziran'da İngiltere ile oynayacak.