Twitter
19 Nisan 2018 Perşembe

Aile otel yönetimini, otel yönetimi ise aileyi suçladı. Havuzda boğulan 6 yaşındaki çocukla ilgili davanın ilk duruşması görüldü. Arı ailesi, 28 Ağustos 2017'de tatil için Antalya'nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı otele gitti. Baba Ersin Arı ve 6 yaşındaki oğlu Atakan Yiğit Arı havuza girdi. Küçük çocuk havuzdan çıkarken, babasından terliklerini istedi. Baba geri döndüğünde Atakan Yiğit yoktu. Küçük çocuk dakikalar sonra otelin cankurtaranı tarafından havuzda bulundu.

Hazırlanan iddianamede otelin genel müdürü Hacı Ömer Özkul ile sorumluluk alanını devamlı gezerek takip etmediği gerekçesiyle cankurtaran Özgür Kaplan kusurlu bulundu. İş güvenliği uzmanı Semih Erikli ise tali kusurlu olarak belirtildi. Şüpheliler hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi.
Manavgat 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada sanık otel müdürü, "O yaştaki çocuğun yalnız bırakılmaması kanaatindeyim. Bununla ilgili gerekli uyarılar yapılmıştı" dedi. İş güvenliği uzmanı da suçlamaları kabul etmedi; "Biz çalışanların güvenliğinden sorumluyuz. Otelde kalan misafirlerin güvenliğini sağlamak otelin sorumluluğundadır" dedi. Aile ise, otelin ihmali olduğunu savundu. 

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.