Twitter
Türk futbolcuya İsveç'te ayrımcılık! Atatürk paylaşımı yaptı diye...
28 Haziran 2018 Perşembe

İsveç'te Süper Lig ekiplerinden Dalkurd'un Türk kalecisi Abdulaziz Demircan, 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik Ve Spor Bayramı'nı kutlayan paylaşımından dolayı takımdan dışlandı. Demircan, "Uppsala Nya Tidning" gazetesine yaptığı açıklamada, maça giderken Ingstram hesabından Türk bayraklı Atatürk fotoğrafı paylaştığını, bunun üzerine yedek bırakıldığını ve takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını söyledi.

Demircan, "Resmi paylaştığım için başkanımız, seyirci tarafından saldırıya uğrayacağım endişesiyle teknik direktörümüze beni yedeğe bırakması gerektiğini söylemiş. O da beni yedeğe bıraktı. Maç sonrası birçok futbolcu benimle kavga etti. Sonra da konuşmayı kestiler" ifadesini kullandı.

'GÜVENLİK GARANTİSİ VERİLMEDİ'

Olaydan sonra antrenman ve maçlarda güvenlik garantisi verilmediğini belirten 27 yaşındaki kaleci, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi. İsveç Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu 2 maçta seyircisi terör örgütü PKK’nın bayrağı açtığı için Dalkurd takımına geçen ay 25 bin kron (yaklaşık 12.5 bin lira) para cezası vermişti.

'ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM'

Abdukaziz Demircan, ilk başta tepkileri önlemek için Dalkurd kulübünün "Demircan'ın hesabının saldırıya uğradığı ve o görselin korsanlar tarafından yerleştirildiği" yönünde açıklama yaptığını belirtti. Tecrübeli kaleci, "O resmi ben paylaştım. Geçen sene Konyaspor'dan transfer olmuştum. Ülkemle gurur duyuyorum. 'Türkler ve Kürtler' diye bir problemim yok" diye konuştu. Demircan daha önce BŞB Diyarbakır, Karabük, Kayseri ve Konya kulüplerinde görev yapmıştı. (GAZETE HABERTÜRK)