Twitter
İngiltere bunu tartışıyor: Muhammed Salah oruç tutuyor mu?
26 Mayıs 2018 Cumartesi

Real Madrid ile Liverpool karşı karşıya gelecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı yaşanacak. Karşılaşmaya dair en çok merak edilenlerden biri de Liverpool'un yıldızı Muhammed Salah'ın oruç tutup tutmayacağı... İngilizler günlerdir bunu konuşuyor.

MISIRLI DİN ADAMI: FUTBOLCULAR ORUÇTAN MUAF DEĞİL

Final, Ukrayna'nın Kiev şehrinde oynanacak ve başlangıç düdüğü iftardan yalnızca yarım saat sonra çalacak. Tartışmanın fitilini ateşleyen, ünlü yıldızın memlekti Mısır'dan bir din adamının yaptığı açıklama oldu. Yaser Burhami adlı din adamı "Kuran’da futbolcuların oruçtan muaf tutulacağına dair ayet yok. Sporculuk ağır işlerden sayılmıyor” dedi. Ayrıca Mısırlı yıldızın "Bana tüm bu başarıları nasip eden Allah'ın emirlerine uyacağım ve kesinlikle oruç tutacağım. Buna alışığım. Bu fiziksel değil, zihinsel bir olay" sözleri de basına yansıdı.

LIVERPOOL'UN FİZYOTERAPİSTİ: 2 GÜN ORUCA ARA VERECEK

Tüm bunlar final maçı öncesi Salah'a büyük umut bağlayan Liverpool taraftarında ünlü yıldızın performansına dair endişe yarattı. Taraftarın beklediği açıklama kulüpten geldi. Takımın fizyoterapisti, Salah'ın final maçı öncesi iki gün oruç tutmaya ara vereceğini açıkladı. İngiliz kulübün menajerinden de "Oruça ara vermek tamamen onun kişisel seçimi olarak kalacak. Salah, formunun zirvesinde. Final maçına çok iyi hazırlandı" açıklaması geldi.

Muhamed Salah, bu sezon Roberto Firmino ile birlikte Liverpool'un UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü futbolcusu. İki yıldız futbolcu play-off turundan itibaren Liverpool formasıyla 11'er gol kaydetti.