Twitter
17 Temmuz 2018 Salı

Çocuklar ellerinden düşürmüyor; ancak her yapılan araştırmayla slime hamurun yeni bir zararı ortaya çıkıyor. Akışkan hali de, o hale bürünmeden önceki toz biçimi de çocukların elinde. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre slime, tehlikeli seviyede, kısırlığa yol açan kimyasal içeriyor.

Bir ingiliz tüketici örgütü 11 slime hamuru mercek altına aldı. 8 üründeki boron seviyesinin tavsiye edilen miktarın üzerinde olduğu belirlendi. Hatta birindeki boron seviyesi, Avrupa Birliği'nin izin verdiği oranın 4 kat üzerindeydi. Örgütün açıklamasına göre, evde yapılan slime hamurunda kullanılan malzemeler de kontakt lens solüsyonlarında kullanılan ve borondan oluşan boraks içeriyor. Bu madde de ciltte tahriş, kusma, ishal, kramplar ve kısırlığa yol açıyor. Bu nedenle aileler, slime hamura ihtiyatlı yaklaşmaya, hükümetler ise adım atmaya çağırıldı. 

Slime, dünya genelinde popülerliğini geçtiğimiz yıl kazandı. Sosyal medyada bu tür hamurlarla ilgili milyonlarca paylaşım yapıldı. Slime'ın zararları Türkiye'de de gündeme geldi. Çocuklarda egzamaya ve bazı cilt hastalıklarına neden olduğu ileri sürülen bu yarı akışkan oyuncak ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı.