Twitter
27 Eylül 2021 Pazartesi

Fahiş fiyatların sebebi marketler mi, sorumlu kim? Eğitim için hangi projeleri düşünüyor? AK Parti'de neyi eleştiriyor? Erdoğan ve Biden neden görüşmedi? Yurt sorunu var mı, yok mu? DEVA Partisi'ne ilgi nasıl? Ekonomide büyümenin formülü ne? Kürt sorunu var mı, yok mu? Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?

 AK Parti'de neyi eleştiriyor? Ali Babacan: "Bütün yetki ve güç Sayın Erdoğan'ın elinde ama buna rağmen sorunlar çözülemiyor. İstişare kültürü kalmadı. Sayın Erdoğan'ın yanında artık dürüst ve işinin ehli insanlar yok"

"İster laik cephede olsun ister dindar kesimde kimse kendi yaşam görüşünü ve tarzını başkasına dayatmasın istiyoruz. Rövanşist duyguların bitmesini temenni ediyoruz" Ali Babacan, milli bayramlarda "gönderme" polemiğini yorumladı

 "İlk istifa mektubum 2009'dur. Çünkü insan kaynağı ile ilgili bozulma vardı. 2011 yılında ikinci istifamı verdim. Sonraki senelerde sorunlar çok büyüdü ve kangren gibi her yeri sardı" Ali Babacan, AK Parti'den istifa sürecine giden olayları anlattı

Eğitim için hangi projeleri düşünüyor? Ali Babacan: "Zorunlu eğitimi 3 yaşından itibaren başlatacağız. Üniversiteleri hayat boyu öğrenme merkezi haline getireceğiz. YÖK'ü kaldıracağız. Uzun vadeli bakacağız. Eğitimi özgürleştireceğiz"

Fahiş fiyatların sebebi marketler mi, sorumlu kim? Ali Babacan: "Hükümet uyanıklık yapmaya çalışıyor. Kendi üstüne gelen enflasyon ve hayat pahalılığı baskısını beş zincir markete yükleyip aradan çekilmek istiyor. Döviz kuru da fiyatların artmasına neden oldu"

 Erdoğan ve Biden neden görüşmedi? Ali Babacan: "Türkiye ve ABD'nin bir sürü gündemi var. Yüz yüze görüşülmesi gereken konular bir şekilde görüşülmeli. Bir dönem nötr konuşuyordu.

 Şimdi görüşme olmayınca olumsuz konuşmaya başladı" Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? Ali Babacan: "Seçim kararı alındığında o günkü eğilime ve taleplere göre her parti kendi adayını da ortak adayı da çıkarabilir. Bugün itibari ile fazla konuşulan bir seçenek yok"

 Teke Tek'te Fatih Altaylı sordu; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı.