Twitter
Haftasonu Sabahı - 10 Eylül 2022 (II. Elizabeth nasıl bir kraliçeydi?)
10 Eylül 2022 Cumartesi

ABD'nin gündeminde hangi konular var? İngiltere Kraliçesi'nin ölümü ABD'de nasıl yankı buldu? Washington'ın, Atina'nın tacizlerine karşı tutumu nasıl? ABD ile F-16 krizi nasıl aşılacak? Ankara'nın mesajları ABD'de nasıl bir etki yarattı? Avrupa enerji krizini çözebilir mi? Avrupalı liderler çözüm için hangi formüle yoğunlaştı? Eski ABD Başkanı Donald Trump hangi ülkenin nükleer silah belgelerini evinde sakladı? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar değerlendirdi.

26 yaşında kraliçe olan II. Elizabeth neler yaşadı? II. Elizabeth nasıl bir kraliçeydi? Monarşi ve demokrasi arasında denge kurabildi mi? Monarşinin ayakta kalmasını II. Elizabeth mi sağladı? Kral III. Charles, hükümet ile ilişkisinde II. Elizabeth'in formülünü uygular mı? Dünya liderlerinin saygı duyduğu bir kraliçe miydi? Haftasonu Sabahı’nda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Mithat Baydur anlattı.

Kraliçe II. Elizabeth neden sevildi? İngiltere halkı için kraliyet rejiminin anlamı ne? İngiltere'de krallık sembolik mi? Buckingham Sarayı, yönetimde nasıl bir role sahip? Neden "Londra Köprüsü yıkıldı" dendi? Bu söylemin İngiltere tarihi ve  II. Elizabeth için anlamı ne? Kral III. Charles dönemi nasıl olacak? Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni nasıl olacak, kaç gün sürecek ve kimler katılacak? Kral Charles'ın Buckingham günleri nasıl olur? III. Charles nasıl bir kral profili çizer? Annesi gibi İngiltere halkının sevgisini kazanabilir mi? Prenses Diana'nın ölümü İngiltere'nin kraliyet ailesine bakışını nasıl değiştirdi? Kraliçe Elizabeth'in Balmoral Kalesi'ne ilgisinin nedeni neydi, şahsi mülkü mü? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; Kültür Rehberi Sinan Ercan değerlendirdi.

Avrupa'daki enerji krizi Türkiye için fırsat mı? Avrupalılar kışı Türkiye'de mi geçirecek? Kışın Avrupalı turist akını olur mu? Avrupalılar uzun ve zor kış için Türkiye'ye mi gelecek? Haftasonu Sabahı’nda Oya Çebi sordu; TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu yanıtladı.

Artemis neden gönderilemiyor? NASA'nın Artemis planları neden bozuldu? Artemis neden önemli? Artemis neden bir türlü fırlatılamıyor? Artemis insanlık için neden önemli? Dünyanın sonu mu geliyor? NASA'nın Artemis planı neden önemli? NASA yıllar sonra neden yeniden Ay'a gitmek istiyor? Ay'da yaşam mümkün mü? NASA Artemis projesiyle Ay'da ne yapmak istiyor? Oya Çebi ile Haftasonu Sabahı'nda, Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal yorumladı.