Twitter
Burası Haftasonu - 3 Temmuz 2022 (Yüksek enflasyon tatil bütçelerine nasıl yansıyor?)
03 Temmuz 2022 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD’de neler konuşuluyor? ABD gündeminde neler var? Burası Haftasonu’nda Habertürk Yazarı Oray Eğin, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Yerli turist tatile çıkabiliyor mu? Bayramda oteller doluyor mu? Bayram ve okul tatili turizm sektörünü canlandırdı mı? Deniz tatili mi, memleket ziyareti mi? Hangi tercih ağırlıkta, hangi illerde yoğunluk oluşacak? Hangi iller tatilci akınına uğrar? Antalya, Muğla, İzmir bu yıl da en gözde yerler mi? Bayramda oteller doluyor mu? Tatil yerlerinde fiyatlar ne durumda? Yüksek enflasyon tatil bütçelerine nasıl yansıyor? Tatil yapanların sayısı azalıyor mu? Yabancı turist oranında artış var mı? Türkiye’ye daha çok hangi ülkelerden turist geliyor? Turizm sektörünün toparlanma yılı mı? Pandemi ve yüksek enflasyon sektörü nasıl etkiledi? Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Avrupa mültecilere karşı neden sert? Göç ve göçmen sorunu nasıl çözülür? İngiltere göçmenleri neden Ruanda'ya göndermek istiyor? Ruanda yeni göçmen sürgün merkezi mi? Göçmen sorunu tüm dünyanın en büyük sorunu mu? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Armağan Gözkaman yanıtlıyor.

NATO zirvesinde neler değişti? NATO “tehdit” tanımını yaparken neleri değiştirdi? Rusya, NATO için doğrudan tehdit mi? Rusya, yeni stratejik ortaklık konseptinde nasıl yer aldı? Çin, hangi açıdan Batı için tehdit? NATO neden Çin ve Rusya’yı “tehdit” olarak görüyor? Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca değerlendiriyor.