Twitter
23 Ekim 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Deprem önceden bilinebilir mi? Artçı sarsıntılar neyin işareti? Türkiye’nin deprem riski nedir? Depreme ne kadar hazırlıklıyız? Hangi bölgeler daha riskli? Türkiye’deki aktif fay hatları hangi bölgelerden geçiyor? Depremde ne yapılmalı, ne yapılmamalı? Deprem sırasında ve sonrasında neler hayat kurtarır? İstanbul fay hattı nereden geçiyor? Olası bir büyük depremde İstanbul nasıl etkilenir? Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Zeka ve IQ nedir? Zeka doğuştan mı kazanılıyor? Zekanın gelişmesini hangi faktörler etkiliyor? Zeka nelerden etkileniyor? Aile, okul ve sosyal çevre zekayı ne kadar etkiler? Zeka testleri nasıl yapılıyor? Zeka testlerinden çıkan sonuçlar ne kadar gerçekçi? Zeki olmanın formülü var mı? İnsan zekasını nasıl kullanır? Zekamızın tamamını kullanmamız mümkün mü? Kaç çeşit zeka vardır? Yüksek zeka nasıl anlaşılır? Her zeki birey yetenekli midir? Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Gelecekte dünyayı robotlar mı şekillendirecek? Robotlar için yasa yapılır mı? Robotlara yaşam hakkı gibi düzenlemeler yapılır mı? Robot teknolojisi nereye gidiyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Fütüristler Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Murat Şahin değerlendiriyor.

Ay ve güneş tutulmaları günlük yaşamı nasıl etkiliyor? Tutulmadan hangi burçlar nasıl etkilenecek? Ay tutulması neleri etkileyecek? Ay tutulmasında burçları ne bekliyor? Yeni haftada burçları ne bekliyor? Hangi gezegenler üzerimizde etkili? Vedik Astrolog Şebnem Ekşib, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.