Twitter
20 Şubat 2022 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Soğuk Savaş yıllarına mı dönüldü? ABD ve Rusya, Ukrayna üzerinden güç savaşına mı girişti? Kanada’da kamyoncuların başlattığı gösteriler ABD’ye sıçradı mı? ABD’de neler konuşuluyor? Burası Haftasonu’nda Habertürk Yazarı Oray Eğin, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Kuruyemiş fiyatları ne kadar arttı? KDV indirimi fiyatlara nasıl yansıdı? Hangi kuruyemiş ne kadar oldu? Kuruyemişe herkes ulaşabiliyor mu? Kuruyemiş fiyatları bütçeleri ne kadar zorluyor? Kuruyemiş tüketimi lüks mü oldu? Fiyat artışları, satışları nasıl etkiledi? TÜKSİAD Başkanı Aykut Dinler, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Neden altın tercih ediliyor? Türklerin altın alma alışkanlığı ne zamana dayanıyor? En güvenli liman altın mı? Türk yatırımcı altına neden bu kadar çok güveniyor? Dünyada en çok altın nerede? Tüm dünyadaki altın rezervi ne kadar? Altın rezervleri tükenirse ne olacak? Altının “altın çağı” mı geliyor? Altın alırken neye dikkat etmeli? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş anlatıyor.

Hangi koku neye iyi geliyor? Kokular bize ne anlatıyor? Kokuların frekansı var mı? Kokuların anlamları var mı? Hangi kokular sakinleştiriyor, hangileri huzur veriyor? Gelin tütsüsü neye yarar? Gelin tütsüsü nasıl hazırlanır? Hangi koku, nerede kullanılmalı? Tütsüler nerede kullanılmalı? Evde tütsü nasıl hazırlanır? Koku Kültürü Derneği Kurucusu Bihter Türkan Ergül, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Karahantepe’deki keşifler tarihi nasıl değiştiriyor? Karahantepe hangi sırları barındırıyor? Gün yüzüne çıkan taşlar ne anlatıyor? Karahantepe’de neler bulundu? Binlerce yıl önce yaşam nasıldı? Burası Haftasonu’nda Arkeolog Nezih Başgelen anlatıyor.

Sanal bir gelecek bizi mi bekliyor? Yapay zeka geleceği nasıl etkiler? Kanunları yapay zeka mı koyacak? Geleceğin dünyası dijital mi? Yapay zekada lider ülke kim olacak? Metaverse’de bizleri ne bekliyor? Metaverse ile yaşam nasıl olacak? Geleceğin dünyası sanal mı olacak? World Future Society Asya Başkanı Murat Şahin, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.