Twitter
01 Haziran 2018 Cuma

Döviz kurlarındaki değerlenme nedeniyle yerli ve yabancı pilotlarını kaptırmamak isteyen Türk Hava Yolları kolları sıvadı. Pilotlara yüzde 20 diğer personele yüzde 10 zam yaptı.

Türk Hava Yolları kesenin ağzını açtı. Pilotlar yüzde 20, diğer personel de yüzden 10 zam yapıldı. Döviz yükselince THY, filosundaki yerli ve yabancı pilotları kaptırmamak için maaşlarda iyileştirmeye gitti. Hava İş Sendikası ile THY arasında protokol imzalandı. Pilotlara yüzde 20, diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı. Kabin amirlerine de brüt 750 TL prim verildi.

KAPTAN PİLOT MAAŞLARI ZAMLA BİRLİKTE 32 BİN TL'Yİ GEÇTİ

Uçakların kaptan pilotu maaşı zamla birlikte 32 bin, ikinci pilot maaşı ise 25 bin TL'yi geçti. Bir yıllık kabin memuru 5-6 bin, 5 yıllık kabin memuru 7-8 bin, 15 yıllık bir kabin amiri 9-10 bin TL maaş alıyor. Ayrıca bu maaşlara ek ücretler ekleniyor.

Ek ücretlere gelince, pilotlar ve kabin memurları olmak üzere uçuş ekiplerinin maaşı, kıdeme, yatı harcırahına, pazar mesaisi, resmi ve dini bayram mesailerine ve limit üstü uçuşlarına ve yakıt parasına göre değişiyor. Ayrıca yılda 4 maaş ikramiye alıyorlar.