Twitter
06 Nisan 2018 Cuma

Üsküdar'da üç çocuğundan ikisini öldürüp, birini ağır yaralayan Aslan Güleryüz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Güleryüz hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılıdı. 

İşportacılık yapan Aslan Güleryüz, 9 Ağustos 2017 günü sabah saatlerinde çocuklarını çekiç ve bıçak darbeleriyle öldürdü. "Altsoydan akrabayı kasten öldürme" ve "altsoydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanan Güleryüz ifadesinde, çocuklarının kendisinden olmadığını öne sürdü. Eşinin kendisini aldattığını iddia eden Güleryüz'ün,"Bu nedenle kendisiyle defalarca tartıştık. 10 gün önce evi terkederek Manisa'ya gitmişti. Annelerinin gitmesinden çocuklar da beni sorumlu tutuyor ve üzerime geliyorlardı. Ben de bıçağı alarak üçünü de bıçakladım. Daha sonra karım Songül'ü arayarak, ‘Sen beni aldattın. Çocuklar da benden değil. Onları öldürdüm' dedim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. 

ÇOCUKLARINA DEFALARCA ÇEKİÇLE VURDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Songül Güleryüz, sorunlar yaşadığı eşi Aslan Güleryüz'ü kendisini darp ettiği gerekçesiyle karakola şikayet etti. Ardından da evi terk etti. Bunun üzerine çocuklarıyla aynı evde yaşamaya devam eden Aslan Güleryüz, olay günü sabah saatlerinde kömürlüğe giderek çekiç aldı. Oğulları Ahmet (22) ve Orçun'un (18) odasına giden Güleryüz, önce Ahmet'in ardından da Orçun'un başına defalarca çekiçle vurdu. Bu sırada odaya gelen diğer oğlu Onur Güleryüz (21) babasına engel olmaya çalıştı. Gözü dönmüş baba, yere yatırdığı oğlu Onur'un da başına çekiçle vurdu. Bir süre sonra çekici yere atan Güleryüz, eline bıçak alıp çocuklarına saplamaya başladı. Ahmet ve Onur Güleryüz olay yerinde hayatını kaybederken, Orçun Güleryüz kaçmayı başardı. Yaralı bir şekilde kendisini sokağa atan yaralı genç, çevredekilerin yardımıyla hastaneye gitti. 

"KAN LEKELERİ EVİN TÜMÜNDE"

Savcılık dehşet anlarını iddianamede anlatırken, neredeyse evin tümüne yayılacak şekilde her yerde yoğun kan lekelerinin olduğunu belirtti. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporla Güleryüz'ün 'kişilik ve davranış bozukluğu' tespit edilirken bu durumun ceza sorumluluğunu etkileyecek nitelikte olmadığı kaydedildi. 

2 KEZ AĞIR MÜEBBET VE 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savunmasına çocuklarının zaman zaman kendisini dövmekle tehdit ettiğine dair ifade veren Güleryüz'ün söylediklerinin 'haksız tahrik' hükümlerinden faydalanmaya yönelik olduğunu ileri süren savcılık, bu duruma itibar edilmediğini vurguladı. İki çocuğunu öldüren ve birini ağır yaralayan Aslan Güleryüz hakkında "altsoydan akrabayı kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve "altsoydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Arzu KAYA / GAZETE HABERTÜRK