Twitter
13 Kasım 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Türk dünyasının birliği neden önemli? Türk dünyası birlikteliği ne demek? KKTC Türk Birliği’ne katılır mı? Aksakallılar Meclisi’nin önemi ne? Türk dünyasının birliği neden önemli? Türk Birliği önünde engeller var mı? Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Grip vücut direncini artırıyor mu? Şırınga krizi mi kapıda? Aşılar virüse karşı ne kadar etkili? 4. dalga yaşanır mı? Cihazlar havayı ne kadar temizler? Hava temizleme cihazları koronavirüse karşı etkili olur mu? Grip koronavirüse çare olur mu? Grip vakalarındaki artışın nedeni ne? Aşılama oranı nasıl artırılır? İÜ Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji’den Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Soğuk algınlığına karşı hangi bitkiler tüketilmeli? Kış mevsiminde hangi bitkiler ne kadar tüketilmeli? Hangi bitkiler ne işe yarıyor? Her bitki sağlıklı mı? Sağlıklı bir kış çayında hangi bitkiler olmalı? Bitkilerden gargara olur mu? Evde sağlıklı, doğal bir gargara nasıl hazırlanır? Öksürüğe hangi bitki iyi gelir? Hangi baharatlar nasıl tüketilmeli? Kış çayları nasıl hazırlanmalı? Bitkiler karıştılarak mı yoksa tek tek mi tüketilmeli? Her bitki sağlıklı mı? Hangi bitkiler hangi hastalığa deva oluyor? Yaşlanmayı geciktiren bitkiler neler? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Tıbbi Aromatik Bitki Uzmanı Ayhan Ercan değerlendiriyor.

Son depremler ne anlama geliyor? Deprem riski ne kadar büyük? Türkiye olası depremlere karşı ne kadar hazırlıklı? Türkiye’nin deprem eksikleri neler? Japonya depremi nasıl yeniyor? Binalar depreme ne kadar hazır? Türkiye büyük depremlere hazır mı? Deprem öncesi ve sonrası için hangi önlemler alınıyor? İstanbul büyük bir depreme hazır mı? Nereler deprem riski altında? Depreme nasıl hazırlanmalıyız? Hangi bölgeler daha güvenli? Türkiye’de fay hatları nerelerde daha aktif? Türkiye’de tsunami riski var mı? Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.