Twitter
Açık ve Net - 31 Ekim 2021 (Erdoğan-Biden görüşmesinden dolar nasıl etkilenir?)
01 Kasım 2021 Pazartesi

Erdoğan-Biden görüşmesinde ne konuşuldu? Biden'dan "U Dönüşü" mü? Erdoğan-Biden görüşmesinden dolar nasıl etkilenir? ABD yeniden müttefik mi? Biden görüşmesi neden uzadı? Türkiye ABD'ye rest çekebilir mi? PYD'ye desteğini çekmezsen "Vururum" diyebilir mi? Biden Suriye'de geri adım atar mı? ABD'ye rest mi, ABD ile işbirliği mi?

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "ABD ile bu şartlarda sorunların çözüleceğine inanmıyorum. Temennilerden öteye gitmeyecektir. ABD'nin Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yasa dışı yapılanmalara desteği devam ediyor"

 

Açık ve Net'te Faruk Aksoy: "Rest çekemez, 'Vururum' da diyemez. Sadece güçleri denk ülkelerin karşılıklı olarak bu tavırla davranacaklarını biliriz"

 

Açık ve Net'te Ekrem Alfatlı: "ABD bu coğrafyada kaos üretmek istiyor. Akdeniz, Ege ve Suriye'de Türkiye'nin menfaatlerinin karşısında. Dediklerini yaparsanız sorun olmaz. Sayın Erdoğan Türkiye'nin menfaatlerini savunuyor"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "ABD ile büyük bir stratejik gerilim içindeyiz. Türkiye 2002'den beri özerk bir dış politika izliyor. ABD ise bunu kabullenmiyor. Hala karşısında 1950'lerdeki Türkiye var zannediyor"

 

Açık ve Net'te Bülent Kaya: "ABD'nin sorunlara rağmen Türkiye'yi gözden çıkarmadan ilişkilerini devam ettirme niyeti olduğunu gördük. Sayın Erdoğan'ın da ilişkileri yeniden onarma gayreti içinde olduğu seziliyor"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… konukları; Gazteci-Yazar Faruk Aksoy, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Gazeteci Gürkan Zengin ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen yanıtlıyor.