Twitter
Açık ve Net - 30 Kasım 2021 (Seçmen muhalefetin ekonomi tezlerine güveniyor mu?)
01 Aralık 2021 Çarşamba

Muhalefet ekonomide güven veriyor mu? Seçmen muhalefetin sorunları çözeceğine inanıyor mu? Ekonomi için doğru hamle ne? Seçmen muhalefetin ekonomi tezlerine güveniyor mu? Ekonomide çözüm "Yeni Model" mi? Cumhurbaşkanı'nın faiz-enflasyon yorumuna kim, ne diyor?

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "AK Parti ilk defa ekonomiyle ilgili bir sıkıntı yaşıyor. Henüz formülünü bilmiyoruz ama neler olacak, göreceğiz. Başarırsa 2023 seçimlerini de kazanır"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Bu formül belki tutar belki tutmaz ama sorun güven bunalımıdır. İnşallah vatandaşımız rahat eder. Fakat ben güvenemiyorum. Bir siyasi kriz yaşıyoruz"

 

Açık ve Net'te Faruk Aksoy: "Önümüzde 16-17 ay var. Verimli olabileceği konusunda endişelerimiz var. Fakat düşük faiz, serbest kur politikası büyük devlet ve büyük ekonomilerin işidir. Buna geçmek için çok geç kaldık"

 

"Sayın Erdoğan'ın konuşması bir temenni. İnşallah olur ama kimse bu açıklamaya katılmıyor. Çünkü ekonomin kurallarına ters bir program denemeye kalkışıyor" Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Gazeteci Şaban Sevinç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Enflasyon seçim öncesi düşecek" açıklamasını değerlendirdi

 

"Elbette dünyada bir kriz var. Fakat Sayın Erdoğan konuştukça dövizin yükselmesi yapısal bir sorundur. Ekonomi sağlam olsa böyle şeyler olmaz" Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu, Erdoğan'ın "Enflasyon seçim öncesi düşecek" açıklamasını değerlendirdi.

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları; Gazeteci-Yazar Faruk Aksoy, Yazar Elfin Tataroğlu, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Gazeteci Gürkan Zengin yanıtlıyor.