Twitter
Olaylar ve Görüşler - 5 Haziran 2021 (Toplumun önceliği ne?)
06 Haziran 2021 Pazar Süre: 03:26:42

Olaylar ve Görüşler bu hafta toplumun nabzını tutuyor…

 

Erken seçim Türkiye gündeminden neden düşmüyor?, İttifak denklemi en çok hangi partiye yarıyor?, Salgın toplumun beklentilerini ne yönde değiştirdi?, 7 Milletvekili ile daraltılmış bölge sistemi hangi partilere avantaj sağlar? İttifak denkleminde HDP kendine nasıl yer bulur? Soruları masaya yatırılıyor…

 

Olaylar ve Görüşler’de Prof. Dr. Ali Ergur: “Siyaset aktörlerinin davranış biçimi; yoksulluk, cehalet, eğitimsizlik döngüsüyle belirleniyor. Yaşadığımız olağanüstü durumda geniş kitleler kaybedecek."

 

Olaylar ve Görüşler'de “Neo-liberal düzenin sonuna geldiğini görüyorduk ama pandemi süreci hızlandırdı. 20 yıllık AK Parti iktidarında sistemin dışından merkezine geldiler. Ekonomik, hizmet ve sosyal talepleri oluşmuştu şimdi kazanımlardan geriye gidiyorlar”

 

Olaylar ve Görüşler’de Hilmi Daşdemir: "Yaptığımız anketlere göre; Cumhur İttifakı kendisini muhafaza ediyor. Seçimin kaderini yeni partilerin pozisyonu belirleyecek. Cumhur İttifakı’nda iki puanlık bir gerileme var. DEVA Partisi sahneye çıktıktan sonra gerileme olduğunu görüyoruz."

 

#OlaylarveGörüşler'de Dr. İbrahim Uslu : Krizlerde seçmenler bazı kaygılarla güçlü iktidar etrafında toplanıyor. Bu 7 Haziran-1 Kasım arasında da yaşandı. Yüzde 40’a düşen AK Parti oyları yüzde 50’yi buldu. Normal seçmen davranışı, olağan dışı bir reaksiyon gözlemlemedim.

 

Olaylar ve Görüşler’de Olaylar ve Görüşler'de:"AK Parti yaklaşık yüzde 29; MHP yüzde 7,5 oy oranına sahip. Sayın Erdoğan partinin üzerinde oy oranı alıyor. Millet İttifakı’nın 'Türkiye Masası'nı büyütmesi gerekiyor"

 

Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya soruyor, Kamuoyu Araştırmacıları İbrahim Uslu, Can Selçuki, Hilmi Daşdemir, Murat Gezici ve Sosyolog Prof.Dr. Ali Ergur yanıtlıyor…