Twitter
Enine Boyuna - 21 Ekim 2022 (Parti değiştiren milletvekili istifa etmeli mi?)
22 Ekim 2022 Cumartesi Süre: 04:23:09

Hülya Hökenek haftanın öne çıkan sıcak gündem başlıklarını konuklarıyla Enine Boyuna'da masaya yatırdı.

Transferler seçime nasıl etki edecek? Fakıbaba'nın transferi siyasette nasıl yankılandı? Milletvekili nasıl seçiliyor? Halk tercihini nasıl yapıyor? Transferler partilere ne kazandırır? Transferlerin devamı gelir mi? Beklenti ne, Ankara kulislerinde neler konuşuluyor? Transferler sandığa yansır mı? Transferler İYİ Parti'ye ne getirir? İYİ Parti'nin sürpriz transferi kim? Transferler 6'lı masaya ne katacak? Milletvekili transferinin önü kapatılmalı mı? Parti değiştiren istifa etmeli mi? Milletvekili seçimi nasıl yapılıyor?

Halkın gündemi transferler mi? Seçime doğru giden yolda psikolojik üstünlük kimde? Sosyal paketler halkın güvenini kazandırdı mı? Muhalefet kimi aday gösterecek? Ekonomik durum seçmenin oy tercihini etkiler mi? Alınan faiz kararı ekonomiyi nasıl etkileyecek? Kur Korumalı Mevduat gibi yeni enstrümanlar başarılı oldu mu, devlete bir yük mü? Üretim odaklı olan "Yeni Ekonomi Politikası" beklentiyi karşıladı mı? Hedefler tuttu mu? Vatandaşın alım gücünü artıracak formül kimde? Asgari ücrete zam bir çözüm mü?

Enine Boyuna'da Hülya Hökenek sordu; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Gazeteciler Cem Küçük ile Faruk Aksoy ve Habertürk Yazarı Nasuhi Güngör yanıtladı.