Twitter
Enine Boyuna - 7 Ekim 2022 (CHP tabanında başörtüsü rahatsızlığı var mı?)
08 Ekim 2022 Cumartesi Süre: 04:37:23

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adımı CHP içinde nasıl yankılandı? Açıklama yapılacağından partinin haberi var mıydı? CHP tabanında başörtüsü rahatsızlığı var mı? Kılıçdaroğlu'nun adımı muhafazakar seçmen tarafından nasıl karşılandı? Atılan adım CHP ilkeleri dışında mı kalıyor? Başörtüsü konusu neden gündeme geldi? Tartışmaların ittifaklar için getirisi ne olur? Polemik, kanun ile çözülebilir mi? Başörtüsü adımı muhafazakar seçmene bir mesaj mı? Türkiye'nin öncelikli sorunu ne? Başörtüsü mü yoksa ekonomi mi daha önce ele alınmalı? Başörtü çıkışı kime puan kazandırır? CHP'nin ve iktidarın başörtüsü çıkışı ne anlama geliyor? Çıkış sonrası CHP güven kazanır mı? Kılıçdaroğlu'nun çıkışı helalleşme adımı konusunda kilit bir adım mıydı? Başörtüsünün Anayasa ile teminat altına alınması hakkında BBP ne düşünüyor?

Cemevi Başkanlığı ne getirecek? Alevilerin beklentisini karşıladı mı? Atılan adım Alevi vatandaşlar konusunda ilk kurumsal adım mı? Cemevi Başkanlığı sorunları çözer mi? Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulmasına kim ne diyor? Neden Kültür Bakanlığı'na bağlandı? Konu Anayasa'nın değişimini gerektiriyor mu?

Büyüme sürdürülerek enflasyon düşürülebilir mi? Hayat pahalılığı halkı nasıl etkiliyor? Enflasyon Aralık'ta düşer mi, hedefler tutar mı? Alım gücü nasıl artacak? Hangi reçete enflasyonu düşürür? Enflasyon neden yükseliyor, nasıl kontrol altına alınabilir? Ekonomide atılan adımlar yerinde mi? Gelir dağılımı nasıl iyileştirilebilir?

Enine Boyuna’da Hülya Hökenek sordu; Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Gazeteci Faruk Aksoy, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis yanıtladı.